有無啲PD尿袋推介

我有iPad,macbook同switch都PD
想買返個尿袋用
我見小米有隻PD雙向都有45w
但係除左小米有無其他非國內牌子可以推介下?
最好500樓下

我有iPad,macbook同switch都PD
想買返個尿袋用
我見小米有隻PD雙向都有45w
但係除左小米有無其他非國內牌子 ...
mop 發表於 2019-9-5 13:44

查實好多所謂香港牌子

都係大陸貨貼牌子

我之前係淘佬買左隻Tronsmart 20000mah PD Charger, 連運費$300左右。不過唔知而家仲有無得買

查實好多所謂香港牌子

都係大陸貨貼牌子
kofz 發表於 2019-9-5 15:14

同意,同一件產品,笠個所謂香港牌子,售價可以賣貴好多。港幣448 vs 人仔168

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2492973

我之前係淘佬買左隻Tronsmart 20000mah PD Charger, 連運費$300左右。不過唔知而家仲有無得買  ...
antonyhk 發表於 2019-9-5 15:53

逃佬見到哩款
https://www.tronsmart.com/products/tronsmart-brio-20100mah-portable-charger

賣緊$158.9

USB Type-C: (Up to 30W Max) 5V/3A, 9V/3A, 12V/2.5A, 15V/2A, 20V/1.5A

另外 RAVPower 有款差不多既

不過賣$329

我之前係淘佬買左隻Tronsmart 20000mah PD Charger, 連運費$300左右。不過唔知而家仲有無得買  ...
antonyhk 發表於 2019-9-5 15:53

邊款20000mAh ? 樓主要45W PD IN/OUT。

Tronsmart其實都係國內公司。相類似睇落好似係 "外國牌子",實際上係國内牌子,有 ANKER,AUKEY,CHOETECH

ANKER講到明自己係大陸,但於外國做得起自己個名姐

邊款20000mAh ? 樓主要45W PD IN/OUT。

Tronsmart其實都係國內公司。相類似睇落好似係 "外國牌子" 有 ANK ...
dcc2000 發表於 2019-9-5 16:13

雙向 pd 45w + 真外國牌子

$500內基本上買唔到

我就W數先決

所以逃左哩款
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2509015

Tronsmart其實都係國內公司。相類似睇落好似係 "外國牌子",實際 ...
dcc2000 發表於 2019-9-5 16:13

唔明有咩好笑,唔理佢咩牌子,做得出口既QC都要有番咁上下。

除左Tronsmart,屋企仲有Aukey QC2.0/3.0 Charger,不知幾穩定好用!

我都想買隻FOR NOTE10+ 用, 但小米3 20000 PD  在NOTE10+只行到15W....