小米手環4 VS 三星 Galaxy Fit

價錢相差4倍(定價)小米手環4低買?

回復 1 #porozo

可以選榮耀4,5,
200,26x,深之都賣,
淘約2百多 d

via HKEPC Reader for note8pro

fit 300蚊
大把人放

小米4唔知但三叔FIT好似唔多準,做GYM跑步機FIT心跳顯示170幾但跑步機量得110幾,單車機都一樣,下次帶埋個手表證實一下

回復 porozo

可以選榮耀4,5,
200,26x,深之都賣,
淘約2百多 d

via HKEPC Reader for note8pro ...
jackwong717 發表於 2019-10-22 07:28

華爲比小米好 ? 請問那一方面?
香港華爲官網沒有榮耀4、5只有TalkBand B5是不是和手環不同的產品?

華爲比小米好 ? 請問那一方面?
香港華爲官網沒有榮耀4、5只有TalkBand B5是不是和手環不同的產品? ...
porozo 發表於 2019-10-22 19:00

我家有米4X1,榮耀4X2,榮耀5X1
大家相差幾十,睇樣啦,
我全買水貨...呢D產品頂多用2年....
壞時都轉新款了,
我最唔喜歡小米要拆出來先可以充電

大家相差幾十,睇樣啦,
壞時都轉新 ...
jackwong717 發表於 2019-10-23 07:55

淘寶已經有小米4非原廠的免拆充電線賣。

我由apple watch4
轉用小米手環4
好用
最近留意amazfit GTS

平玩小米4算了

大家相差幾十,睇樣啦,
壞時都轉新 ...
jackwong717 發表於 2019-10-23 07:55

做了功課打算買榮耀手環5因爲比小米手環4多了血氧指數,但三星health原來有的oxygen saturation血氧飽和度計算卻在今年5月已經取消用壓力指數代替,是否意味量度血氧方面根本不準確或是有其它原因呢?