邊隻GAN充電火牛最安全又好用?差IPHONE 同MACBOOK PRO 15"

邊隻GAN好 唔識簡

MACBOOKPRO 15" 2019 (諗緊用65W 差住佢夠用嗎 原廠都85W 上網睇又見外國怕會OVERLOAD 但買100W又輕唔到幾多)
IPHONE 12 PRO MAX。。。查左陣有幾隻牌
AIRPOD
APPLE WATCH
SWITCH

有人話VERB牌 有人用MP 有人用 MOXXX 到底邊隻好
見有D得2腳 (JD B字牌倍X)
3腳係咪又真有地線

本身台頭用緊隻MOXXX 3A 1C 座台式 幾年前買落 300幾400
但見GAN 65真係好輕身細少 (隻蘋果85W都幾重 MACBOOK火牛 跟手IPHONE 12 PROMAX 都無跟火牛 係買時送左原廠20W)

回覆 2# Brainstomer

Google返呢隻係兩個直腳 唔係香港3腳插頭
係咪又要再帶多隻轉插 咪會好麻煩?
買都唔知去邊買 要jd tb

同埋用gan火牛係咪會慳電過舊裝蘋果85w火牛?假設個效率gan更高 廢熱變少
暫時都無咩外出同旅行 諗住買好d火牛以後出門方便用 又輕又慳到電

回覆 4# Brainstomer

不嫌其煩ching容許我再問
呢隻兩腳一定無地線
安全性會點(會長期插落拖板其中一口 最近遇過同棟火警半夜,有d陰影)
插落台面後方拖板上個位平時難伸手mon後面同好少店到 耐左多塵 (佢多口好方便出門多野差 係屋企暫用usb c單口長插拖板差macbook pro)
定係我都係要買兩個火牛 一個65 一個100 港版產品 有3腳安心求地線
但旅行就無得接埋3腳(好似v牌)同貴

睇jD簡送香港無貨

大部分Switching transformer都係無地線, 所以合規產品通常都會有雙重絕緣, 會有"回" 型logo去保證符合雙 ...
Brainstomer 發表於 2021-2-6 13:11

Switching transformer係指兩直腳再插其他旅行腳靈活設計?

低能一問咩叫白牌 無牌子內地火牛?

都仲係唔識簡

你意思有回字雙重絕緣左應該可安心用 就算無三腳
諗緊驚死係咪都用返貴貴本港產品三腳 有機電署認證個堆 佢三腳收唔埋 會刮到同唔方便收納

回覆  Brainstomer

不嫌其煩ching容許我再問
呢隻兩腳一定無地線
安全性會點(會長期插落拖板其中一口 最 ...
gogogo123 發表於 6-2-2021 13:08

就算香港行貨大部分地線都係膠腳

就算香港行貨大部分地線都係膠腳
kenken33 發表於 2021-2-6 13:20

下 即係扮野(假腳).... 我問前搵其他師兄POST話 有D港大牌都係 大陸OEM 貼牌子其實同大陸同款 只不過變左3腳(唔知真定假3腳)

前排訓訓下半夜聞到煙 有住戶大火 走火警
心慌慌

armarm check 得TB 有貨
佢條線 USB CC 萬用再加多39.9 有曬 MICRO 同A

閃極係咪算大牌 仲有無其他選擇 價錢唔緊要 安全至上