智能手錶, 大家會唔會買LTE版?

用埋黎打電話? 但每個月要俾多電話費.
同埋隻錶又貴八百或一千.......

諗緊有冇需要買埋.......
APPLE WATCH 好似得 SUN 同 1010 先有.
你地用 GALAXY 或 GXXXXX 會唔會買埋?

主力買度 CHECK 睡眠, 心跳, 心電圖, 步數等......
傾電話就唔會, 裝歌聽都唔會.

如果係咁, 係咪冇需要買 WATCH, 還是有其它錶可以代替?

謝謝

之前免$18用過係方便,但每月收就有d水魚feel.除非你經常跑步唔喜歡帶電話,否則lte忘記佢吧。

之前免$18用過係方便,但每月收就有d水魚feel.除非你經常跑步唔喜歡帶電話,否則lte忘記佢吧。 ...
alan4k 發表於 2021-3-21 21:13

除左唔帶電話,仲有冇其它功能?
例如可以 apple map ?
有左 lte,可以取數據

唔同 ipad lte,可以打機睇書睇 youtube,用lte

但手機唔可以睇片,遊戲冇大作,數據冇用
好似 pkm go 自動捉怪

所以電話始終要跟身

如果俾多800 lte只係打電話就唔值

謝謝

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

用左兩隻都係連藍牙夠晒
做運動都帶電話

平時keep開做運動就值得買
如果唔係我覺得冇咩需要

平時keep開做運動就值得買
如果唔係我覺得冇咩需要
kit228 發表於 2021-3-22 14:57

我見身邊都多人買

如果買平果,但唔係平果店買,就冇得 check
如果平果店買,有什麼要 check 或 點 check?因為平果可以未出店前,有事即場換

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

用左兩隻都係連藍牙夠晒
做運動都帶電話
Matt_Leung 發表於 2021-3-22 09:44

但做運動,袋住會否唔方便?
如健身中心,仲可以放係機器面
如果跑步,會跌出黎

但做運動,袋住會否唔方便?
如健身中心,仲可以放係機器面
如果跑步,會跌出黎

via HKEPC IR Pro 3.6.1 ...
bobopig 發表於 2021-3-24 06:25

見人跑步會有個特別電話袋包住手臂。

見人跑步會有個特別電話袋包住手臂。
kwliu 發表於 2021-3-24 07:32

我都見過. 仲會駁線聽歌.

做運動個時就預左無wts, 無電話個d , 特別係跑步
要聽歌就直接入歌落錶連bt 聽
如果會戴埋電話係身邊, 基本上又無咩需要用lte