[周邊配件] 有冇人用緊Nacon Revolution / Razer Raiju ?

如題,想知呢兩隻手制支唔支援"連發"功能?

我見兩隻手制背面都多左M1-M4既自定義制,同埋可以編程,

想知可唔可以做到"連發"功能

係google search"連發"就一定係HORI既horipad fps plus

依隻睇人開箱知道係一定得既,但係問題係HORI少左M1-M4自定義制

如題,想知呢兩隻手制支唔支援"連發"功能?

我見兩隻手制背面都多左M1-M4既自定義制,同埋可以編程,

想知可 ...
鋼練 發表於 2017-7-14 16:50

我2個都有.
Raiju 手感真係一流, 掣快應好快! M1-4 可以 模擬 另一個 buttun ! M1-4 位置 設計得幾好!
Nacon 手感普通 , 但勝在可以 set 任何一個 button 做另一個,有巨氣 , 即係可以 set command !
M1 or m3 唔可以同時用,設計問題!

兩個都唔可以 連射!

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

回覆 2# shlam

thx

請問兩隻係咪都要先插電腦SET巨集

之後插PS4先用得?

回覆  shlam

thx

請問兩隻係咪都要先插電腦SET巨集

之後插PS4先用得?
鋼練 發表於 2017-7-17 02:06

Razer Raiju冇巨集可以set
得簡單嘅M1~M4 key mapping同埋L2 &R2 half-trigger可以set
全部唔使透過電腦

p.s. Razer Raiju用家

回覆 4# 小明~

Thanks師兄

想買但又驚做唔到想要既野,想問下以下兩種做唔做到?

1.M1~M4 轉做L3/R3/手制上任何一個制得唔得? 因為唔係幾鐘意禁個L3/R3,成日想有個制可以取代

2.M1~M4 轉做2個或以上個制(例如我口+X出招,轉做就禁M1~M4就出到)

回覆  小明~

Thanks師兄

想買但又驚做唔到想要既野,想問下以下兩種做唔做到?

1.M1~M4 轉做L3/R3/手制上 ...
鋼練 發表於 2017-7-17 11:56

1.) raiju and nacon 都做到
2.)只有nacon 做到

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

回覆 6# shlam

OK,明白哂

Thanks,咁我買Nacon

回覆  shlam

OK,明白哂

Thanks,咁我買Nacon
鋼練 發表於 2017-7-17 13:38

建議可以的話, 試試手感才買.
我用 nacon, R(1/2), L(1/2) 成日按錯, 好唔慣, 而且M1/2/3/4 好難按到...
D PAD 手感差...
但好處係R 棍可以自定反應曲線...
如果 raiju 可以咁樣同整 macro, 我就買左 raiju....

建議可以的話, 試試手感才買.
我用 nacon, R(1/2), L(1/2) 成日按錯, 好唔慣, 而且M1/2/3/4 好難按到...
...
icemanh 發表於 2017-7-17 15:27

同意
Nacon 個 m1-m4 位置我覺得唔係幾好
手感真係麻麻!但function 多!

你可以去 cwb razer  試下先!

楂上手感覺 個個人都唔同
自已去試下先,試啱 先上網買 (有cash coupon )

回覆 8# icemanh

我都想試呀...Razer可以去Cwb試,咁Nacon呢

其實兩隻都有我想要既野,

Razer啲制既位就跟返PS4我覺得幾好,M1~M4睇落幾好按
另外M1~M4就無巨集功能,同埋底多排野其實幾唔係幾順眼...

Nacon啲制既位跟XBOX,有啲game玩慣左PS4手制,左蘑菇位同十字制對調唔係幾慣
M1~M4雖然有巨集功能但好似無Razer咁易按,如果同elite差唔多既話我OK,因為我有elite