[周邊配件] 有咩大制適合新手使用?

最近玩Gundam versus想買個大制黎試下

以前PS2,PS3年代玩高達都用PS手制,從未接觸個大制(有落過機鋪打過兩,三場高達)

想問下有無啲平既大制牌子推薦下???(淨係識HORI)

最好可以接PS4,PS3,PC(想試下街霸),睇隔離篇文講咩三禾,咩清水完全唔知咩黎

buy this http://www.price.com.hk/product.php?p=262137

4kg is heavy enough and $1100 is reasonable

亞波羅

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

buy this

4kg is heavy enough and $1100 is reasonable
coffeebee 發表於 2017-7-22 12:28

this one is good

hori pro N!!
我剛買了,都不錯,和街機三和桿接近,再偏回彈力強些,
要適應,按鍵就有別三和,三和感覺是,的!的!的!一下一下,
而pro N是的的!的的!這樣!
正體也算ok,令外按鍵和桿聲音也幾大

最平又可以插pc睇黎應該得hori了@@ Razer嗰隻太貴了

Mayflash F500, 500$搞掂, 用料唔錯, PCPS3可以即插即用, 但係PS4玩要插住PS4手掣先用到
可以自己換三禾, 拆開左之後唔似hori某D掣咁fix死左自己無得搞
我兩個FD都係買呢款打gundam, SSP有樓上鋪賣緊

回覆 7# opt

正喎,請問SSP樓上邊間? 可以既話PM地址,Thanks

回覆  opt

正喎,請問SSP樓上邊間? 可以既話PM地址,Thanks
鋼練 發表於 2017-7-28 17:48

yahoo有
    https://hk.search.shop.yahoo.com ... uct?p=mayflash+f500

亞波羅

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone
naomi 發表於 2017-7-22 12:32

超任時代名大掣