[周邊配件] PS4手制轉接器 VS REVOLUTION PRO CONTROLLER 2

有冇師兄用過轉接器 將用XBOX ONE手制玩PS4
呢排玩MHW 左手痛痛地, 本身隻手比較細, 唔知係咪左邊搖桿唔岩位, 搞到開始痛
之前買落個XBOX ONE玩PC 所以想試下用轉接器
見有幾個牌子都有出, 但唔知邊隻好
有冇師兄用緊, 最緊要冇DELAY同可以無線玩
去SSP有冇得買/現場試

如果唔係就要買REVOLUTION PRO CONTROLLER 2
呢個真係貴左D 差唔多成千蚊

REV Pro 2 真係XB咁既擺位
手感都

咁貴都係有線我覺得唔係好值

我本身都係想換制玩MHW
原意想入RAZER果隻, 但真係唔覺得值呢個價, 遲遲都冇入
轉向見pro 2平DD但都係貴, 但又諗冇得C字手(雖然原裝ds4都唔好禁)

左analog上, 十字下, 又平D, 就Hori FPS Plus, 有線, 無headphone插.
(利申: 無買, 無用過)

我本身都係想換制玩MHW
原意想入RAZER果隻, 但真係唔覺得值呢個價, 遲遲都冇入
轉向見pro 2平DD但都係貴,  ...
Leica 發表於 2018-2-22 10:45

玩MHW 仲有咩情況要用C字手?

玩MHW 仲有咩情況要用C字手?
餓狼 發表於 2018-2-22 15:57

個別武器會用,特別痴身打果D, 片手同雙劍
開AUTO AIM隻怪周身郁個視點就會狂自轉

個別武器會用,特別痴身打果D, 片手同雙劍
開AUTO AIM隻怪周身郁個視點就會狂自轉 ...
Leica 發表於 2018-2-22 16:42

理解
咁咪R3 菇tune 囉
就算C字手我估都係右手
分多一兩隻手指一邊tune Cam 一邊用其他掣

理解
咁咪R3 菇tune 囉
就算C字手我估都係右手
分多一兩隻手指一邊tune Cam 一邊用其他掣 ...
餓狼 發表於 2018-2-22 17:02

其實今集十字制可以選item, 不用按L1+O或正方...
呢PART好需要C字手...

有冇師兄用過轉接器 將用XBOX ONE手制玩PS4
呢排玩MHW 左手痛痛地, 本身隻手比較細, 唔知係咪左邊搖桿唔岩 ...
唔識電腦人 發表於 2018-2-22 10:21

既然你有XBOX ONE手制...點都係用轉接器....
買BROOK X One Adapter 就得啦, 仲用到係NS添~

我自己覺得XBOX ONE已經好過全部PS4手制原廠和副廠~