依家玩緊SLIM,諗緊換唔換PRO,咁岩屋企人又買左部4K電視,不過係無HDR功能!

via HKEPC Reader for And ...
jason060188 發表於 2018-2-28 11:07

有SLIM有GAME玩緊就簡單好多, 問下自己
1. 有冇覺得LAG到頂唔順
2. 有冇覺得畫面唔掂
3. 有冇閒錢
當年我就係1 3中左咁啱又撞正有得訂PRO所以即刻磅水UPGRADE

錢吾係問題??  換機!!

個個月都係剛夠用, 吾換機!

舊機哋記錄要點樣過落新機度

via HKEPC Reader for Android

jason060188 發表於 2018-2-28 12:31

舊機 Upload Data 上 PSN,新機 Download 返落黎。

jason060188 發表於 2018-2-28 12:31

1. UPLOAD完再係新機DOWNLOAD返
2. 搵隻USB HDD BACKUP再抄過新機

快就用1
但唔想D GAME重新裝過就用2一次過抄晒

回復 8 #law_chiw

要直頭上 Sony Shop 舖問,有時有貨好快比人買晒而個網都未 update

1. UPLOAD完再係新機DOWNLOAD返
2. 搵隻USB HDD BACKUP再抄過新機

快就用1
但唔想D GAME重新裝過就用2 ...
us54gzl 發表於 2018-2-28 12:39

用1好哋,我全部都係實體GAME

如果新舊機同在,有2個官方方法機過機,ps4 內在這 function

用1好哋,我全部都係實體GAME

jason060188 發表於 2018-2-28 13:22

原來UPLOAD要有PSPLUS
http://manuals.playstation.net/d ... gs/data_system.html

原來UPLOAD要有PSPLUS
us54gzl 發表於 2018-2-28 13:32

PS PLUS有買開,唔怕