邊款switch補品一定要買?

小妹係牧場fans
因ps年代的牧場物語而中毒
再因多啦A夢中文版牧場又出左
黎緊呢個8月switch又出長氣版
決定要買switch啦

現在預備買補品比switch

我既補品list

1. 保護套(用拉鏈打開個d)
2. 玻璃貼
3. 無線手掣 *2 & 充電座
4. 有線手掣 *1(平時打機用,我手指比較短,感覺switch掣會難按)
5. switch流動外置充電殼

唔知仲有乜要買,
同以上補品會諗住淘寶買,有冇推介?
感謝

買副廠DOCK
酷威SH350 pro

回覆 1# chi333

手掣有冇線關手指長短咩事?

回覆  chi333

手掣有冇線關手指長短咩事?
benchan2 發表於 2019-7-30 10:50

我手指短而粗,怕按switch上d細粒仔辛苦

via HKEPC Reader for Android

買副廠DOCK
酷威SH350 pro
konayuki1510 發表於 2019-7-30 09:57

酷威SH350 pro
係一個switch 視訊轉為hdmi轉換器
都ok,去親戚家用

如果我部機仲响度

我會買重返礦石鎮

BLUETOOTH ADAPTER

我手指短而粗,怕按switch上d細粒仔辛苦

chi333 發表於 2019-7-30 11:34

用PRO手制咪得囉

用PRO手制咪得囉
chleung82 發表於 2019-7-30 14:56

係呀,所以會買

剛剛搵左一輪

保護套-中size 可放充電器 $55(人仔)

玻璃貼 $28.8(人仔)

無線手掣 $168(人仔)

呢d貨 ok唔ok 個價錢?

有冇係同一件貨或差唔多款但又平d

我啲配件都係淘番來
1.有個大盒,裝晒所有野入去,包括個插座
2.細袋唔用硬盒,放入背囊慳位好多
3.joy con插落去變手掣個舊野,但有充電功能(冇內置電,因為重),不用下下插落去主機充電
4.良值手掣,我買咗黃色個版本,不要充住電用,會令佢自動執行連發功能
5.玻璃貼
6.酷威SH350 pro,放係廳用