官方確定 PS5 不只有白色?

https://youtu.be/ZQeqlmdvYS0

我只希望它在首發時已經有黑色

好似係tweeter上講個白色個兩邊係就咁扣上佢. 可以自由更換. 應該一出就已經有大量不同色俾你配購. 不過原文好快就自己delete咗.

不過我都希望有黑色版. 白色手制玩幾個月就一定開始變黃, 上晒色.

還有5個月先開售. 慢慢等.

如果可以替換的話,那真的很不錯!可以放心地自行客製
我一直都希望可以有一部 FF7 主題的主機

我想要白色, 第一部PS4都係白色, 係之後PS4 Pro無得揀先黑色.....

好似係tweeter上講個白色個兩邊係就咁扣上佢. 可以自由更換. 應該一出就已經有大量不同色俾你配購. :titter ...
MirageKnight 發表於 2020-6-22 00:46

可以完全唔裝就正, 果兩塊野係多舊魚

rockie577 發表於 2020-6-23 10:28

我見好多人估同散熱有關

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

標準白色其他顏色當配件, 二塊膠賣你幾百蚊, 好賺

rockie577 發表於 2020-6-23 10:28 AM

咁不如直接裸機

我見好多人估同散熱有關

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
ki_cat 發表於 2020-6-23 14:54

入風位既風道?

那兩塊外殼並沒有把主機的前方與後方分隔開來
如果把前後分隔,能有助減少機後的熱風被再次抽進機內,減低熱力的惡性循環

所以我傾向於相信它們純粹為外型而設