買今世代 xbox 請教。。。。

搶唔到下世代機,遊戲又貴。
想二手玩今代

ps4 pro 係二手谷搶唔到。改投xbox 橫掂有部。份雙平台

xbox 好似平d
但好似有 xbox one / S /  X
而家應該買邊款黎過渡? s 見人放 700/800. X 要1800
想打 SFV   尼爾人工智能  GTA V
mon huut 係咪要上網先玩得? 最好玩係開放世界個隻?

雖然 PS5  同 XSX 支援舊世代,但唔對應 SAVE,即係中途轉機要由頭玩過,咁係咪唔好玩太過長既遊戲?

還是買 PS4 就算?

謝謝

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

對應舊save,兩部都得.但要睇game廠做唔做
但係ps唔同區,會當唔同game.咁可能麻煩過xbox

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

搶唔到下世代機,遊戲又貴。
想二手玩今代

ps4 pro 係二手谷搶唔到。改投xbox 橫掂有部。份雙平台

xbox  ...
bobopig 發表於 2020-10-15 14:04

有無考慮玩月費,XBOX Game Pass,D Game唔錯,而且可以上網睇左有咩Game先Join。
如果玩PASS都係建議買Series S。

有無考慮玩月費,XBOX Game Pass,D Game唔錯,而且可以上網睇左有咩Game先Join。
如果玩PASS都係建議買S ...
hoho1986 發表於 2020-10-15 14:29

冇所謂呀!即係買s 或x? one 幾平都唔好買?

我玩個隻三隻基本完成任務

pass 係咪好貴?

有冇版友想放機?

買賣區有ching 放緊

via HKEPC Reader for Android

買賣區有ching 放緊

jht123 發表於 2020-10-15 17:26

好似唔係 X ? 係 S, 買唔買得過?
有部630連兩隻遊戲仲有 kixxxx. 俾人買左

冇所謂呀!即係買s 或x? one 幾平都唔好買?

我玩個隻三隻基本完成任務

pass 係咪好貴?

有冇版友想 ...
bobopig 發表於 2020-10-15 16:24

買Series S好過舊機,因為CPU架構關係,新U會比舊U更快。

PASS頭一個月10元,之後119元,包上網對戰金會員。微軟自家遊戲新出即入Game Pass 例如: Flight Sim。

買Series S好過舊機,因為CPU架構關係,新U會比舊U更快。

PASS頭一個月10元,之後119元,包上網對戰金會 ...
hoho1986 發表於 2020-10-15 21:52

本身有金會員的話, 只需加一次$10 就可以全金會員有效期間升做game pass ultimate。例如你申請xbox account, 買3年金會員($459x3),然後加$10 就可以升晒呢3年做game pass ultimate , 3年gpu總成本 ($459x3 + $10 = $1387) , 當然如果你有另外途徑可以用平啲買到金會員嘅話成本就可以再平

寧願買series S都唔好買舊機呀...series S首日一定好易買

好似唔係 X ? 係 S, 買唔買得過?
有部630連兩隻遊戲仲有 kixxxx. 俾人買左

via HKEPC IR Pro 3.6.1 -  ...
bobopig 發表於 2020-10-15 21:38

如果會玩kinect,
我覺得如果630 包kinect 好抵買,前排買左個kinect, 有盒全新last one550,
2手舊舊地無盒單機都要350,
大陸仲貴,全新要過千, 2手要500人仔
冇睇個買賣post,  如果630有包埋手制,
2手最少都值200, kinect 唔玩就放返出去
Xbox game 就好平,唔值咩錢
變相部機只係賣1 舊水,抵玩