拳霸drone改裝

貪平買左隻拳霸drone,用料垃圾箱身單薄輕飄飄,個外觀更加慘不忍睹,但唔買都買左唯有盡力補救下。

首先拆開睇下入面,睇完真係揼春,比人氹左買呢隻垃圾……就咁睇呢隻野賣街最多值兩舊水!但係我……唉……無謂再提,雖然我係貪平,但其實只不過係對比果啲千幾二千蚊嘅大制叫做算平,但以用料同做功,呢隻野直頭癲價!
6 天前 21:15

6 天前 21:15

6 天前 21:16

宜家搞住外觀先,去汽車用品店買左卷碳纖貼紙自己diy,由於本人粗手粗腳,用左個幾鐘先包完個面,手功係差劣啲,但有左經驗下次再包會好啲。
6 天前 21:16

6 天前 21:17

暫時係咁樣。
6 天前 21:17

上網做左一輪功課就去Amazon訂左批料,聽日就到!
6 天前 21:19

再嚟打算倒epoxy溝沙去加返啲重量,之後再係面板底部做啲補强等啲制禁落去個感覺實淨啲,宜家pok pok聲真係好難頂!

補强.......

epoxy唔好啊......無得翻轉頭

打落pok pok聲係佢膠板面,同時成隻野做得高,音箱效應

如果係果8個button下面,塞D野頂到落底,靠收螺絲夾實有無得做?

回覆 2# Rosa

再觀察下先,等啲新制返左嚟試下先。

回覆 3# samr33
街機用鐵板,其實打落都有D空洞感

或者用紅磚起番碌陣頂住個天花板.......

用2mm高果種雙面膠紙疊高佢

唔係海棉果隻 太林

定係筷子熱溶膠有效率?

我有諗過用紙,但一定做死人

用碎布填滿入面會唔會方便D

用磚或者廁紙筒都有得諗,熱溶膠唔打算,因為本身冇果支槍唔想為左做一樣嘢而買。

回覆 5# samr33

哦...因為我有熱溶膠姐

熱溶膠呢D搣得甩既膠實在偉大發明

廁紙筒有得諗,但強度可能唔夠

磚頭就難控制,但搞到的話仲可以加強埋整體體重

N年前我有隻PS2既Hori鐵拳制,膠面板,但底板係鐵

夠重夠坐地,同時造得薄,所以空洞感唔強,就係button直接焊係PCBA無得隨便換制

唔好睇少廁紙筒 最緊要係有得返轉頭
BTW 有啲大少少既文具鋪 (做埋批發果啲)有硬紙筒賣, 硬到扑穿頭都得

BTW 有啲大少少既文具鋪 (做埋批發果啲)有硬紙筒賣, 硬到扑穿 ...
jacktsui 發表於 2020-11-20 09:52

哦!卡板保鮮紙果隻

BTW 有啲大少少既文具鋪 (做埋批發果啲)有硬紙筒賣, 硬到扑穿 ...
jacktsui 發表於 2020-11-20 09:52

我就係想講果隻硬卡紙紙筒!

幾年前都買過隻拳霸,但無你果隻咁單薄,有D重量。
又係自己換過晒D制同桿,記得果時係長沙灣某工廈有間店賣三和同清水制...叫legend HK...

5 天前 15:52