新買既nokia 5800XM有問題...求救......

我買左返黎想裝d software...佢話證書錯誤同過期..."
之後見到有人教格式化張mirco SD 再reset過部機就無問題.."
點知無back up到SD卡d野...之後上網dl返個原廠備份入去..

不過到依家都重係會話證書錯誤同過期.........

應該點做......連NOKIA官方個發聲詞典都裝唔到....

買左啦
買左幾錢@邊度買?

證書過期,可以試下個日期SET早D..
但冇理由連NOKIA官方野都有事嫁喎

原帖由 tobyho91 於 2008-12-20 14:09 發表
買左啦
買左幾錢@邊度買?

證書過期,可以試下個日期SET早D..
但冇理由連NOKIA官方野都有事嫁喎

最後都係去3..

$2180機價+$140x18月費-$200舊客

set早日期試過....好多人都話依個方法唔得..

原帖由 FungHK 於 2008-12-20 14:23 發表

最後都係去3..

$2180機價+$140x18月費-$200舊客

咁你預繳幾多?

原帖由 FungHK 於 2008-12-20 14:25 發表
set早日期試過....好多人都話依個方法唔得..

去nokia store 俾佢搞啦

要backup 記憶咭 再將咭格式化
之後到手機 *#7370#   pin碼12345  之後試下咩情況

原帖由 sechui26 於 2008-12-20 21:52 發表
要backup 記憶咭 再將咭格式化
之後到手機 *#7370#   pin碼12345  之後試下咩情況

我就係試左都一樣
唉.....真係煩........

不過用上手又幾好用

$140 月有幾多分鐘 ?

新機裝任何software都話邆書過期問題

解決方法:
有幾樣野要注意.部機第1次開機要係20秒內set好時間.日期.如果set錯左or沒set咁就出現以上的問題了.只可以洗晒部機d野.方法係按*#7370#.將部機回復到出廠咁.再set好日期.,如果你之前將要裝的softwear放左係記憶卡入面.先將佢delete.再重新放入去記憶卡度.咁就ok.仲有你重開機set好時間日期要等佢裝好張卡入面的預載軟件先..轉貼自ad5080
鎖定碼: 12345