原帖由 ceo_lkh0921 於 2009-3-18 00:44 發表

cmhk will have 3G later...
So i think it just testing network...

係邊度收返黎架個風 定係你幻想only

記憶中人仔台好似連3G牌都無,佢點推3G服務呢~~

原帖由 GraphiteCube 於 2009-3-18 01:17 發表
又有巴打話PEOPLES拿4G牌既?

唔知到時個4G Plan幾錢...

4G佢就有~~
3G佢無投到~~

原帖由 mact 於 2009-3-19 12:36 發表

人地係4G not 3G
[quote]原帖由 ceo_lkh0921 於 2009-3-18 00:44 發表

cmhk will have 3G later...
So i think it just testing network...

係邊度收返黎架個風 定係你幻想only
原帖由 GraphiteCube 於 2009-3-18 01:17 發表
又有巴打話PEOPLES拿4G牌既?

唔知到時個4G Plan幾錢...

4G佢就有~~
3G佢無投到~~[/quote]
你睇清楚未架~~~佢係話cmhk will have 3G later唔係話cmhk will have 4G later
下次睇清楚D先回帖啦~~
仲有,有人已經問過我同你類似既問題,已經解釋左
有4G牌唔等於有3G牌~~

原帖由 legoman 於 2009-3-19 20:07 發表
太多人用
e+ 好慢..有d ports佢地已經blocked左

我今日問個fd借左張Peoples SIM放入我3部Nokia手機做測試,佢地分別係6288/6270/N95
做左幾次download speedtest (無做Upload test 因為普遍出街好少會upload野上網)
測試結果顯示6270+N95行Edge時速度普遍比較慢
Speedtest.com.hk下載速度測試顯示得9.0~12.6KB/s
反而6288既下載速度測試顯示境然有18.0~19.3KB/s
(呢個速度係長時間Keep住,無中途跌速/斷線,直至個test去到300秒先自動暫停下載)
PS:以上既測試係用Netbook+USB Cable連接手機

原帖由 uzone02 於 2009-3-20 02:46 發表
我e+ iPhone + 人仔GPRS unlimited...

覺得佢越黎越慢

我覺得係機既問題~~
唔太關個台事~
如果係個Network問題
點解我用3部不同既手機會有不同既測試結果~
如果真係Network問題應該3部機都係會慢先岩架嗎~
我用6288試速度直頭的可以去到Edge既極限~~~

原帖由 chpyeung 於 2009-3-20 17:05 發表

咁用番 3的 3g sim 做測試個 speed 又有幾多?
我可想知 peoples 既 bandwidth 夠唔夠我睇番屋企的 ip cam video.

Sorry....
我無用3既HSDPA,只係得PCCW既HSDPA所以幫你試唔到
另外我今日去左鴨記成功入手PEOPLES卡~~
而家計返為起平均一個月$68左右就可以有無限上網
買完之後用6288再做多次測試發現今日既表現比琴日仲好
境然可以去到22.X KB/s

原帖由 sprewellpong 於 2009-3-25 22:05 發表
我搵唔到咁平ge people卡呀...
都係見到有張原本$78 的賣$68蚊ja....
但係都唔夠$98,用唔到個bor...
係邊到買架.....>

鴨記

原帖由 sprewellpong 於 2009-3-25 23:10 發表
我今日都係你鴨記睇架....
但係搵唔到....好失望
有冇大約位置話我聽呀....

近桂林街公廁~~
有1-2檔都係
$78儲值卡 賣$60
$300增值卷 賣$270

原帖由 1227 於 2009-3-26 22:36 發表

係咪用剩少於 $98 就再買 $300卡
儲值卡需不需付 $12 隧通費

可以咁講啦
我而家係全新$78儲值卡+$300增值卷