部 lg kc550 又出事

今次係充唔到電,

唔知機壞 / 充電器壞 昨日還 ok.

計埋今次 --- 第八次 (8個月內)

-----------------------------------------
已經送修 4天,  無影無蹤.
------------------------------------------
第 5 日 打電話來話個充電器挿有崩要 $80 買過隻, (又話充電器只保 6個月)
(註 : 耳機保3個月)
個日送修時明明用佢公司個挿都充唔到電, 5日之後話個充電器挿崩.
< 個挿有管位, 點可能咁易崩 -- 但好難證明 lg d 維修整崩, 入個客數>

跟住問佢部機整咗d 什麼 ? 答話 update 咗部機,  咁問佢update咗d 什麼 ?
***** 答案係 ***** $80 換隻充電器

當堂起火 --- lg d service 真係一流 !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
去攞返部機, 同個 service 講既野完全兩回事

1. 我肯定  -- 充電唔到  -- 係 lg software bug (可能reset咗就冇事)
2. 個充電器挿跟本冇問題 (冇崩), 可能個師傅唔想認software bug , 就寫充電器接觸不良(好難證明), 提議買個新.  係佢到試, 在家中試都完全冇問題.

lg 個 service 老點 d 客, 真係有 d 問題.

唔係呀! 八次 !

lg機係易壞d,so要買的話我一定要+錢extend 保養

原帖由 dickykwanhk 於 2009-3-29 10:04 發表
lg機係易壞d,so要買的話我一定要+錢extend 保養

咁又要俾多 d 錢 ? 不如唔買

我肯定這是最後一部,  以後都唔買.

原帖由 macintosh 於 2009-3-29 00:45 發表
唔係呀! 八次 !

1.  hang 機  4 次 (冇得自己reset)
2.  換底板
3.  換鏡頭
4.  key 面塊膠裂開  (要俾錢 $60)
5.  充唔到電

共 八次  (唔計個耳機用咗 4 個月就壞咗)

原帖由 happygo28 於 2009-3-31 07:59 發表

咁又要俾多 d 錢 ? 不如唔買

我肯定這是最後一部,  以後都唔買.

如果你係fortress/BEST果d買唔係俾多好多,都係2百蚊到,但只要整一次/有意外就抵番哂
不過中價lg機function唔錯,有時絕對超班,但個樣同經驗話俾我知似玩具多d.....

lg機樣都唔錯啦!差在佢個二手回收價唔值租

原帖由 bo112 於 2009-3-31 08:57 發表
lg機樣都唔錯啦!差在佢個二手回收價唔值租

完全同意 -- 有好唔底的感覺

新機係咁出 -- 壞機 .......

LG好用喎~一部都冇壞過!
我自己就好鍾意LG d機,全部新機一出即買,都好難叫我轉第二d牌子.......

p.s.KG800 trade KS20,KM380 trade KP500

第 3 日 打咗幾次電話, finally 打通

--- 話近日好多機要整, 師傅唔得閒 ---  吹脹  !

即係話 lg 機壞率十分之高 !!!