數碼通機樓故障影響部分客戶服務

數碼通其中一個機樓今早八時許發生故障,荃灣及青衣區部分客戶的手機服務受影響,工程人員緊急維修後,服務在一小時後回復正常。數碼通向受影響客戶致歉。

據無線新聞報導, 於上午8點幾至9點幾, 數碼通於於青衣至荃灣(?)連訊號都冇埋.

881903.com 商業電台- 數碼通機樓故障影響部分客戶服務

頭條日報頭條網- 數碼通新界區服務一度受影響

Ar...A lot of customer seems not yet weak up

我覺得咁嚴重嘅事故電訊局應該叫佢文CSR囉

原帖由 wingglow 於 2009-6-7 22:15 發表
我覺得咁嚴重嘅事故電訊局應該叫佢文CSR囉

無乜所謂o既,爛3死得仲多

原帖由 rickywk 於 2009-6-7 23:18 發表

無乜所謂o既,爛3死得仲多

係, 唔覺既?
試舉例說明之

原帖由 小平 於 2009-6-7 23:22 發表

係, 唔覺既?
試舉例說明之

就算無,佢d coverage都抵丙

原帖由 小平 於 2009-6-7 23:22 發表

係, 唔覺既?
試舉例說明之

爛3我試過o係東涌,收到signal,in/out到call,但係用唔到data session(無論2G同3G都係) (time out),打上CS仲大我話係部電話有問題,我同佢講我去到機場terminal就乜事都無喎...

最尾佢攪o左一個禮拜先fix好

再上兩個禮拜,爛3都試過某o的區死3G

回覆 7# 的帖子

不過今次數記連 IN OUT Call 都唔得 wor.

原帖由 ericlkh 於 2009-6-7 23:31 發表
不過今次數記連 IN OUT Call 都唔得 wor.

1粒鐘fix好算快,其實間間operator都試過死air,只係爛3 fix得特別耐

真係架 1個鍾... FIX好 效率已經好好....