用 opera mini 點係街上 pccw wifi!?

都去唔到 login page...

help and thx!!

用手機本身個Browser login咗先得唔得?

原帖由 GraphiteCube 於 2009-10-26 04:16 發表
用手機本身個Browser login咗先得唔得?

原生 browser 都去唔到

原帖由 zetalau 於 2009-10-26 03:12 發表
都去唔到 login page...

help and thx!!

想你都係同我係用大陸機啦!
我都用不上, 睇過d書係因為軟件問題, 偵察到但係入唔到.

原帖由 lcsthomas 於 2009-10-26 10:09 發表

想你都係同我係用大陸機啦!
我都用不上, 睇過d書係因為軟件問題, 偵察到但係入唔到.

係low....
上y5zone 係有野睇, 不過禁左無咩反映...

唔好用opera上wifi呀.....我試過唔得架....用其他就無事.....不過一用過opera...就點都唔得架啦..要reset或者connect其他wifi ssid先...之後再轉番

原帖由 itreseller 於 2009-10-29 23:37 發表
唔好用opera上wifi呀.....我試過唔得架....用其他就無事.....不過一用過opera...就點都唔得架啦..要reset或者connect其他wifi ssid先...之後再轉番

唔明,
即係一開機, 咩 browser 都可以去到 pccw wifi login page !?
但只要一開過 opera, 就只有 original browser 先可以!?

http://en.wikipedia.org/wiki/Opera_Mini
opera mini係連去opera server 再 reformat 先比你睇

但pccw係要login左先連到去internet, 所以login page 係load 唔到  (因為未login係連唔到去opera 個 server)

你可以用直連既browser  (e.g.  s60 既default browser) login 左pccw 先, 再係opera揀返pccw 做 access point, 就會用到

咁有無 java based 既 web browser 可以做到??
要 support 埋 touch screen,
因為係大陸機, 只有touch screen, 無制
而且 default browser 又上唔到,
只有個 java 可以extension,
many thx!!!!