鴨記和記卡(分享)已更新

10月21日有新發現在#41

今天到鴨記考察,看下有乜平卡。
從我發現中就見到和記卡有好多種,有d是非官方。

1.  近公廁左行中間有個男人買卡,16元1張話0.06元1分鐘,足用250分鐘,第二次充卡可以來佢果間搞充5元有180天期。免費網內sms,網外0.5元。果種卡無包裝

買後:可用金額只有15元,打網外電話是0.12元1分鐘,0.06元可能是網內及網外早上11時前。這張卡是3G卡,可用idd,視像。今天開卡,不過有效期至2011年6月28日,超長...........唔知點解。

2.  有種有包裝是藍色,封面寫有500分鐘,30元面值。大部分攤檔25元一張。不過我看後面寫網內才是全日0.06元,網外早上11時前0.06元,其他0.12元。免費網內sms,網外0.5

果種未買來做測試

剛打上和記CS查詢原來鴨記的6仙一分鐘的卡都是菲律賓卡改成,可能是私人重新包裝!!大家買卡時要注意。
6仙一分鐘只限網內、網外只有早上11點之前,其他時間打網外電話是0.12元1分鐘。

下次再會試驗PCCW或其他細公司eg:力培等的鴨記先有的卡。

$20 充值沒有額外充值額
某人兄 發表於 2010-10-26 21:35

我已經有月費plan, 咁多值對我來講冇咩用, 入$55只會浪費多$35!

回復  某人兄

點樣打ussd command??唔係好識
dugarrypat 發表於 2010-10-26 22:19

請睇說明書,我記得就寫左出來喇

呢種卡有個好處, 就算搵唔到人sms過錢, 都可以買張$20增值卡充值.
vita2009 發表於 2010-10-26 00:34

$20增值卡........我寧願買多張電話卡...下次可以load2share

回復 65# 某人兄

點樣打ussd command??唔係好識

呢種卡有個好處, 就算搵唔到人sms過錢, 都可以買張$20增值卡充值.
vita2009 發表於 2010-10-26 00:34

$20 充值沒有額外充值額

回復  某人兄

實際係點做?
dugarrypat 發表於 2010-10-26 14:54

打USSD Command

回復 57# 某人兄

實際係點做?

中環D賓賓卡同鴨記D 15蚊卡係唔係同一樣野?
@ken@ 發表於 2010-10-25 23:06

賓賓卡 內有$25,從沒有$15,你說吧