中移/聯通有冇一咭兩號電話咭可以平漫遊上網?

有冇中移/聯通一咭兩號咭可以 $38 一日o係大陸任上網呀?

無。。。。。。

中移的一卡兩號就得
我指係上台的一卡兩號

中國移動的一卡兩號電話卡,神州行香港卡(由深圳市移動公司推出)
月費25元,香港及廣東听電話免費。
香港上唔到網,大陸可以上網,一上網就2元1日包5MB
另可以開通月費5元30MB或10元70MB的上網,發GPRS5 或GPRS10 到10086

若果有TD SCDMA制式手機,可以開通一年免費每月有500MB流量的功能,不過只限在TD SCDMA(3G網絡下用),開通方法:發BLTD到10086

接入點(APN):cmwap 或 cmnet

中國聯通香港公司的如意中港通、如意中港通任听卡都可以在大陸平價上網
1. 無開通月費上網,一上網就1元1天包5MB
2. 開通月費上網,5元30MB 或15元100MB

雖然網站寫是GPRS,但是可以使用聯通3G網絡,上網限制384Kbps

最好去門市或打電話上CS問清楚張卡是否已開通GPRS功能,否則叫佢同你開通。

接入點(APN):3gwap

中國聯通香港公司的如意中港通、如意中港通任听卡都可以在大陸平價上網
1. 無開通月費上網,一上網就1元1天 ...
apliucard 發表於 2012-4-9 15:20

我唔想開通月費, 因為唔係成日用, 咁過o左 5MB 點計?

中國移動的一卡兩號電話卡,神州行香港卡(由深圳市移動公司推出)
月費25元,香港及廣東听電話免費。
香港上 ...
apliucard 發表於 2012-4-9 15:17

喱張係咪香港冇得賣? 我o係香港中移有冇? 一樣, 如果冇開通月費, 過o左 5MB 點計?

我唔想開通月費, 因為唔係成日用, 咁過o左 5MB 點計?
mlyu 發表於 2012-4-9 15:29

超出1元1MB

喱張係咪香港冇得賣? 我o係香港中移有冇? 一樣, 如果冇開通月費, 過o左 5MB 點計? ...
mlyu 發表於 2012-4-9 15:30

鴨寮街有售 (買新卡、充值有齐晒)
香港中移動門市冇得買!

2元1天包5MB,超出1元1MB

若果一個月在大陸3天以上,不如發GPRS5到10086開通5元包30MB仲好啦

鴨寮街有售 (買新卡、充值有齐晒)
香港中移動門市冇得買!

2元1天包5MB,超出1元1MB

若果一個月在大陸3 ...
apliucard 發表於 2012-4-9 15:34

睇落好似聯通抵o的, 我唔知 30M 夠唔夠用 -__-