佢用 3G 網絡限速 274kbps,等同最高下載每秒 40KB左右文件,收郵件睇文字ok
是目前面3.5G 速度十份一左 ...
wy7008 發表於 2012-9-22 17:57

你用過未架?
成日都上到400kbps以上啦

我用黎插3G手指+wifi router ,今個月都比我用左5G幾.

點解唔用Smartone個$68+$12 Plan?我試過有時都可以去到 $4XX kb,係貴十幾蚊,但唔使簽約。

你用過未架?
成日都上到400kbps以上啦
jcg 發表於 2012-9-24 02:22

你咪吹水拉!話明384kbps限速!有少冇多!斷線有你份!

點解唔用Smartone個$68+$12 Plan?我試過有時都可以去到 $4XX kb,係貴十幾蚊,但唔使簽約。 ...
henryip 發表於 2012-9-24 06:57

非電話用 個plan 已唔包..
又唔比p2p app

我用黎插3G手指+wifi router ,今個月都比我用左5G幾.
musicmatch 發表於 2012-9-24 02:52

just 5gb?  me usually over 50gb per month.

CSL 斷線情況近來嚴重咗

你咪吹水拉!話明384kbps限速!有少冇多!斷線有你份!
wy7008 發表於 2012-9-24 08:23

邊個話會斷?
佢個種唔係斷 只係H>>3G>>H 之間收唔到data

你咁講真係證明你未用過啦

你之前話得200幾 而家又修正返384 到底邊個先岩?

邊個話會斷?
佢個種唔係斷 只係H>>3G>>H 之間收唔到data

你咁講真係證明你未用過啦

你之前話得200幾 而 ...
tommy91hk 發表於 2012-9-24 11:51

384kbps係個台話最高峰值!但曾幾何時會比到你呀!
你唔洗每事都出黎爭論!