睇錯...sorry ching
其實可以留返少少行2G..
佢有13.2 x 2 1800mhz , 拎10x2 行1800 , 淨返個d行2G  ...
leslieng509 發表於 2012-11-4 12:27
中移好多2G客,係地鐵行到5x2已經好厲害了。

宜家中移有D室內地方都只用2600搞4G,就知1800幾full

中移好多2G客,係地鐵行到5x2已經好厲害了。
law1987 發表於 2012-11-5 01:18

所以絕對絕對要拎條2100比曬d 2G客上去...

中移動直接發現4G 算啦~~~~
我只希望Smartone 投多D頻譜返黎搞好個3G 同4G~~
我都想轉用CMHK 4G,因我覺得佢 ...
chowegg 發表於 2012-11-5 01:07

Smartone 有投,嫌貴放棄 ja ma

有好過冇
大班人仔台既用戶實好想

中移動直接發現4G 算啦~~~~
我只希望Smartone 投多D頻譜返黎搞好個3G 同4G~~
我都想轉用CMHK 4G,因我覺得佢 ...
chowegg 發表於 2012-11-5 01:07
喜歡低頻段,投 2600MHz 4G 係低 B 的做法︰按此

宜家中移有D室內地方都只用2600搞4G,就知1800幾full
law1987 發表於 5-11-2012 01:24 AM

其實一直以來用2600定1800做室外內都無分別
只要發射站支援就ok
係唔知幾時開始啲人傳室內一定1800,室外先2600...

所以絕對絕對要拎條2100比曬d 2G客上去...
leslieng509 發表於 5-11-2012 02:49 PM

幾時會競投?

回復 67# pakchi70

咁當做 rule of thumb 又唔係錯嘅。。。。。
畢竟2600 嘅基站要多啲,室內裝唔裝到咁多基站都係問題

回復  pakchi70

咁當做 rule of thumb 又唔係錯嘅。。。。。
畢竟2600 嘅基站要多啲,室內裝唔裝到 ...
hklam0 發表於 5-11-2012 08:51 PM

我有少少懷疑2600同1800個基站分佈會差幾遠…