儲值卡新手問題

一直未用過儲值卡所以乜都唔識, 請多指教
我份123約7月中到期, 因為用量低諗住轉用儲值卡, 例如呢隻

http://www.hk.chinamobile.com/tc ... ices-superroam.html

想問下點先可以携號轉用儲值卡?
會唔會我123未到約滿日就轉左的話會俾123話我毀約?
我係咪要預先通知 peoples 同123?
thanks!

一直未用過儲值卡所以乜都唔識, 請多指教
我份123約7月中到期, 因為用量低諗住轉用儲值卡, 例如呢隻

想 ...
bennetng 發表於 2013-5-13 12:51

你要去你想轉儲值卡個間電訊商問,,,
所以Ching你要去Peoples度問下,
問完記得返黎報告下, 因為我都想知係點轉,
thx~

唔駛通知123
毎間公司都有專用form用作MNP之用
做好手續就會自動通知原先既台
要帶既野係錢,你張月費sim卡既卡套,身份證(月費轉儲值卡一定check)

前約未約滿就轉台視同毀約
轉之前要問清楚123份約幾時完
職員話俾你聽既完約日既24:00就係原先份約既完約期

唔駛通知123
毎間公司都有專用form用作MNP之用
做好手續就會自動通知原先既台
要帶既野係錢,你張月費sim卡 ...
肥_仔 發表於 2013-5-13 14:23

無卡套仲有無得搞?

無卡套仲有無得搞?
nnd 發表於 2013-5-13 14:37

你要問問
不過基本上上左台既電話no要check既係身份證係咪你本人想攪MNP
所以照道理係無大問題

你要問問
不過基本上上左台既電話no要check既係身份證係咪你本人想攪MNP
所以照道理係無大問題 ...
肥_仔 發表於 2013-5-13 14:50

原來係咁, 但儲值卡上台既話就一定要帶卡套?

nnd 發表於 2013-5-13 15:00

原則上係
儲值卡卡套等於卡主證明

nnd 發表於 2013-5-13 15:00

我記得有sim卡都有, 不過好耐之前的事

原則上係
儲值卡卡套等於卡主證明
肥_仔 發表於 2013-5-13 16:13

實際上呢?

實際上呢?
nnd 發表於 2013-5-13 16:23

我D卡套個個都keep住所以無試過係無卡套下做MNP