手機號碼自動隱藏

我前幾日帶no.由電訊數碼轉左one2free儲值卡,但我一打比人,人地睇唔到我個來電no.
只係見到隱藏號碼.我想問一下點先可以display返我個no. ?

似乎係你部機set左打出唔顯出號碼

似乎係你部機set左打出唔顯出號碼
鴨仔 發表於 2013-5-14 22:28

我換左部手機試打比人都係隱藏左no.

我換左部手機試打比人都係隱藏左no.
新手001 發表於 2013-5-14 22:33

我有聽聞過由 CSL 自己的網絡攜號轉返 CSL 的儲值卡係有問題的...

之前有朋友離開香港一段時間,所以將原本用緊的 one2free number 轉返去佢地自己的儲值卡...

結果, CSL 的做法只係將原本的號碼 (A) 飛線落新的儲值卡號碼 (B) 上,結果別人打電話 A 或 B 都會嚮,同樣 send SMS 去  A 或 B 都會收到,不過打出,會顯示號碼 B

唔知宜家 CSL 攜號轉儲值卡的處理方法有冇轉過...

BTW, 你先試試係打電話前加 1357 睇下係咪自己原本個電話 number

要搵CS傾傾喎...

我有聽聞過由 CSL 自己的網絡攜號轉返 CSL 的儲值卡係有問題的...

之前有朋友離開香港一段時間,所以將 ...
alistair1983 發表於 2013-5-14 22:41

e樣野我都聽個sales講過,佢比我張新卡都係有個no. ,但我而加連電話no.都顥示唔到.
我個FD名我一樣台,佢上個月轉,唔知點解佢又可以顯示到個no. ,仲要係舊果個.

要搵CS傾傾喎...
nnd 發表於 2013-5-14 22:44

今日send過 email去,但仲未有回我.
而加好麻煩,有好多人都唔聽冇來電no.的電話.

今日send過 email去,但仲未有回我.
而加好麻煩,有好多人都唔聽冇來電no.的電話. ...
新手001 發表於 2013-5-14 22:48

1357+電話號碼

1357+電話號碼
鴨仔 發表於 2013-5-15 08:23

「 完 全 停 止 示 號 」 功 能
如 你 希 望 每 次 致 電 時 均 把 電 話 號 碼 保 密 , 可 申 請 「 完 全 停 止 示 號 」 功 能 , 費 用 全 免 ; 而 於 致 電 前 按 1357 , 則 可 暫 時 取 消 「 完 全 停 止 示 號 」 功 能 。

樓主好似話佢打電話比無, 佢無加133, 但人地都會見到係無來電顯示既電話號碼...
樓主係想顯示返自己個電話號碼比人睇喎...

回復 9# nnd

頭先CS打黎,佢話可能係d data未完全轉曬過黎,叫我等到今日下就睇睇,但正常都僧有no.顯示,如果唔得叫我返門市睇睇.