香港聯通???

請問香港聯通宜家係自己有網絡定係租邊間個網絡?
我張一卡兩號成日都收得好差
好多位直頭無信號

租緊PCCW

好多位直頭無信號 ...
franklei 發表於 2014-1-25 02:30

大陸板聯通1卡2號, 有部份是用3.

好多位直頭無信號 ...
franklei 發表於 2014-1-25 02:30

我用緊同一張香港聯通一卡兩號電話卡兩年, 之前收CSL好地地, 自從佢上年5月左右話提升網絡質素為由, 轉左去收PCCW信號, 之後我都覺收得好差. 去到有D地方冇信號, 坐車接電話好大機會斷線. 因工作關係, 我要去其他地方做野, 明明收到幾格信號, 同事都問我係咪閂左機, 打唔通. 真係比佢吹賬!!

宜家係 454-16  channel
gggepc 發表於 2014-1-25 11:01

師兄請問454-16 channel係乜?係咪可以set去另一channel收得好d?

師兄請問454-16 channel係乜?係咪可以set去另一channel收得好d?
dolbysnoopy 發表於 2014-1-25 11:16 AM

454-16=PCCW 2G
454-19=PCCW 3G

我張聯通一咭兩號以前用3 ,接收都okay ,係話音較差,同埋要等好耐先接通

依家轉用pccw 後,話音差左好多,好難聽得清對方講乜,同埋如果移動時,會窒得好緊要

轉左PCCW之後我都覺得差左

我用緊同一張香港聯通一卡兩號電話卡兩年, 之前收CSL好地地, 自從佢上年5月左右話提升網絡質素為由, 轉左 ...
dolbysnoopy 發表於 2014-1-25 09:24

聯通乜唔係3轉pccw咩