而家會退番去PPS個戶口
tamchicken 發表於 2015-8-4 00:28

我上個月好似仲得架喎.
不過唔記得係用八達通定pps.

其實我唔係專登咁用, 因為我有大陸戶口過錢.
不過我見佢退, 係退支付宝.

我上個月好似仲得架喎.
不過唔記得係用八達通定pps.

其實我唔係專登咁用, 因為我有大陸戶口過錢.
...
mcdull 發表於 2015-8-4 00:44

我幾個月前退款已經係去返PPS. 可能你係用八達通.

呢張卡 , 可在香港聯通充值嗎???
March2005 發表於 2015-8-3 21:44
呢張大6聯通卡一定要用 RMB 充值, 7仔或鴨記買張聯通 RMB100 聯通全國充值卷 = HK$ 125 -135, 揀大陸號碼, 所以香港充都好貴   !

留意d電話用品小店有售一卡充

我幾個月前退款已經係去返PPS. 可能你係用八達通.
tamchicken 發表於 2015-8-4 00:50

用 pps 一開始已經只會退 pps 戶口, 不會退支付寶

PS 要蝕差價

呢張大6聯通卡一定要用 RMB 充值, 7仔或鴨記買張聯通 RMB100 聯通全國充值卷 = HK$ 125 -135, 揀大陸號碼充 ...
justylam 發表於 2015-8-4 09:04

起碼 13x
125 咪同找換店差唔多
一早俾人搶光

用 pps 一開始已經只會退 pps 戶口, 不會退支付寶

PS 要蝕差價
Botti 發表於 2015-8-4 09:33

一開始就唔知了. 又唔係經常退款.
如果話蝕差價, 咁個差價好似唔大咁噃...

起碼 13x
一早俾人搶光
Botti 發表於 2015-8-4 09:36

代充支付寶在冇國內銀行戶口情況下係咪反而最抵呢? 我見有間128.
利申: 我有國內銀行戶口

一開始就唔知了. 又唔係經常退款.
如果話蝕差價, 咁個差價好似唔大咁噃... ...
tamchicken 發表於 2015-8-4 10:03

細銀碼 (<HK1000) 用八達通, 差價唔蝕得去邊
用得 pps 淘通常大銀碼

起碼 13x
一早俾人搶光
Botti 發表於 2015-8-4 09:36
e+ 一定是 HK$13x, 7仔早2年我買過2張 HK$125 ... >.<