如果去鴨記方便,直接去鴨記買澳門卡就好了
1. 3 澳門 500 MB, $40
2. SMT 澳門 450 MB, $45 好似

via H ...
c14101 發表於 2016-3-16 22:00

香港聯通的 自遊王 有1GB data 都係 $55 (鴨記),平過買澳門咭!

澳台4日通行證 $98 http://bit.ly/matw_tc 呢個抵唔抵?

快餐A 發表於 2016-3-24 12:31

i-sim, 人地個 test 話 load air~~

澳台4日通行證 $98  呢個抵唔抵?
detox2046 發表於 2016-3-24 12:10

http://www.hk.chinamobile.com/tc ... s-4g-data-roam.html
宜家去1日,直接用漫遊更抵

澳台4日通行證 $98  呢個抵唔抵?
detox2046 發表於 2016-3-24 12:10

呢個要之前有 登記左個優惠至有 $98/4日 或 $128/4日
    否則就以 $48/日 計算 (新價)

呢個要之前有 登記左個優惠至有 $98/4日 或 $128/4日
    否則就以 $48/日 計算 (新價) ...
timothychu 發表於 2016-3-24 14:36

走寶呀

宜家去1日,直接用漫遊更抵
rickyyue 發表於 2016-3-24 14:31

睇來csl出38蚊港澳同城真係幾有效,人仔即刻響應

睇來csl出38蚊港澳同城真係幾有效,人仔即刻響應
soseewong 發表於 2016-3-24 15:29

CMHK呢個照字面解應該唔扣本身數據量但貴$10兼唔包語音通話同短訊,csl平佢$10但扣返本身月費個用量兼變相無限分鐘澳門IDD,邊個抵真係睇你點用。
利申: 兩間都交緊月費

CMHK呢個照字面解應該唔扣本身數據量但貴$10兼唔包語音通話同短訊,csl平佢$10但扣返本身月費個用量兼變相 ...
Man@MFHK 發表於 2016-3-24 17:15

我都係兩個台都用緊,不過主號碼係用緊cmhk

csl個隻,真係當數據卡用(網上行送),所以睇下過去澳門會唔會講電話,講咪飛線去csl

唔講就人仔漫遊算