去澳門大半日,想問覆蓋同上網卡

是咁的,今個月底有大半日要去澳門,兩年前去過澳門,記得當時好多地方冇wifi/試過唔少係連唔到。
所以今次過去想有上網卡用下,不過想平平地用就算,去大半日無謂買到太貴

我見聯通有張港澳卡1GB FUP用7日,去完可以響香港用多幾日,但我見上網買要$20送貨費,唔知邊度有得平,$68...澳門外港儲值卡售賣機應該唔使。

另外佢澳門覆蓋(都係3?)好唔好,主要去路環西南近橫琴(應該係)、新馬路附近。

請問有冇去過澳門師兄可以提供意見,唔該哂!

用I-sim card

港澳碼頭落船後有齊3間電訊公司賣sim卡嘅機

氹仔碼頭就只有CTM

回覆 1# bw706

搵一個朋友用工商區地址收貨, 就可以慳$20

鴨記都賣$50

望到橫琴已經係中移動天下

如果只用大半日,上網量不多又想平,可考量 easycall 澳門卡 200mb , 用CTM, 鴨記 $30

參考下,Easycall 澳門 7 天上網卡包膠

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# f0126

i-sim 今日增唔到值,唔知MUD事

師兄你都用緊I-sim,係呀,今日我係街直頭上唔到網,但又打到電話,個app問題

$38 ctm 500mb
$88 3 8gb
澳門上網真係好金

大半日...即係大約係>> 行下街, 企下, 食下野, 訓下  都無時間了, 夠鐘回港. 唔好買卡啦, 可以慳番

大半日...即係大約係>> 行下街, 企下, 食下野, 訓下  都無時間了, 夠鐘回港. 唔好買卡啦, 可以慳番:x ...
貧果 發表於 2016-3-13 16:22

有得行街訓下就好,但今次唔係,
一半時間係路環(鄉郊地方),一半時間返到澳門半島同親戚食飯

我都想慳,但有段時間冇野做企定定等人,又冇得上網好悶 ,尤其路環wifi都唔多個

回覆 8樓
真係好金,最平都要$30但得200MB

-------------------

另外多謝樓上咁多位師兄意見,而家會考慮easycall 200MB卡,應該過幾日到鴨記睇下,平時我一日都係最多100幾MB,200夠哂用有突