之前一直也沒有再被LOCK速, 合約亦無列明長期佔用再被LOCK速, 其他人也可以仲有0.5X,
所以我肯定"再"被LO ...
林卓希 發表於 2016-12-2 23:37

總之佢比到合約列名既速度你就已經無違反合約,你理得佢比幾多速度人地
你叫餐肉麵,人地送開多隻蛋你,有一日你再叫餐肉麵,人地只係比翻餐肉麵你,咁係咪佢錯?

搞清楚咩係合約,你理得人地比88蚊就算有全速4G又點

如果比你,平時用開有0.5x, 因為開一開睇新聞之後得番0.38  
但其他人有0.5x,不是0.38  而佢合約無列明會 ...
林卓希 發表於 2016-12-2 23:52

你用68
人地用88
人地貴你20蚊,份約肯定同你唔一樣(合約列明既價錢都唔同啦)
  點做對比?
出信告佢啦,等乜野

總之佢比到合約列名既速度你就已經無違反合約,你理得佢比幾多速度人地
你叫餐肉麵,人地送開多隻蛋你, ...
wokin 發表於 2016-12-3 00:04

而家佢係比到合約列名既速度, 但問題為何一個有0.5x,  一個因為開住黎睇新聞之後得番0.38
之前一直也無呢個 問題 因為開住黎睇新聞之後得番0.38,   佢冇列明會再限速,  如果佢比到合約列名既速度,好,所有人限速plan咪0.38, 點解一個0.5x, 一個開住黎睇新聞之後得番0.38??  何以解釋呢樣?

得些好意須回手
唔好咩都要賺盡佢小小野就嘈生晒啦

既然你咁自信話問題係佢度,支持你出律師信告到佢道 ...
我要買電腦 發表於 2016-12-2 23:44

我諗告唔告得到同有冇有冇限速係冇關係
前者受極多因素影響,後者喺有一致定義底下可以係客觀嘅事實,唔能夠話唔告/告唔到就係冇限速同冇違約

但係合約有講唔會根據用量改速度咩
影黎睇下

要講合約   人地比多你果陣點解你唔話人地違反合約

之前一直也沒有再被LOCK速, 合約亦無列明長期佔用再被LOCK速, 其他人也可以仲有0.5X,
所以我肯定"再"被LO ...
林卓希 發表於 2016-12-2 23:37

合約冇寫明咁剩餘利益歸邊個

而家佢係比到合約列名既速度, 但問題為何一個有0.5x,  一個因為開住黎睇新聞之後得番0.38
之前一直也無呢 ...
林卓希 發表於 2016-12-3 00:12

算啦, 你覺得啱就去告佢啦

人地比多你果陣點解你唔話人地違反合約
lok2007 發表於 2016-12-3 00:25

受過著數就要接受人地違約嘅話
    咁限到128都要受?

都係回歸番有冇違約黎講比較好

受過著數就要接受人地違約嘅話
    咁限到128都要受?

都係回歸番有冇違約黎講比較好 ...
1010111 發表於 2016-12-3 00:31

咁合約寫明384kb 而家有冇唔足先??

『移動Lite』4G服務計劃所提供的本地數據傳輸速度最高為每秒384kbps及不可用於及P2P功能 (包括Bit-Torrent)。

所以我都覺得冇違約
係大家啲理由比較.......