亞洲多國AIS Sim2fly/TrueMove (集中討論帖)

泰國兩大真係搞死好多卡

p.s. seems no more 80 AIS

星期五去左買張比亞媽去台灣
成班老人家跟團,所以買張香港可以開卡既台灣卡
見上個月去東京買左3張 ais 無咩鑊氣所以買多次
但今次老闆娘死都叫我買TrueMove , 佢話ais 慢....
雖然唔太信, 不過見佢叫左幾次買TrueMove 就試下,玩左4日老媽都重可以whatapp 我,即係未有大問題掛
不過佢地兩間d 公司都真係幾有趣,去到海外都係死對頭
TrueMove 台灣就中華電信 , 日本就docomo
AIS Sim2fly 台灣就大哥大 , 日本就softbank

星期五去左買張比亞媽去台灣
成班老人家跟團,所以買張香港可以開卡既台灣卡
見上個月去東京買左3張 ais 無 ...
ballballgun 發表於 2017-7-3 16:22

都係兩大陣型之爭

Bridge http://www.bridgealliance.com/global-partnership/
Conexus http://www.conexusmobile.com/alliance.html

泰國兩大真係搞死好多卡
Anson0.0 發表於 2017-7-3 00:43

咁咪幾好,得閒叫人減下價,順手殺死晒班淘寶不法商人。

我將會從天津坐船去日本,有冇ching知,可否用true一張卡上到兩個國嗎?
定一張卡只能選擇一個國家??

我將會從天津坐船去日本,有冇ching知,可否用true一張卡上到兩個國嗎?
定一張卡只能選擇一個國家?? ...
中年失業 發表於 2017-7-4 12:59

應該可以,我張 AIS 都冇限只可用於一個地區。只要在有效期內及不超過數據用量可在所有支持的地區使用

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

定一張卡只能選擇一個國家?? ...
中年失業 發表於 4/7/2017 12:59

我去完日本回來也可以繼續用

AIS幾快,只不過個Ping比較高

多謝樓上兩位ching回覆。

在日本試用credit card  top up 左張 AIS Sim2fly 200baht, 諗住可以打埋電話。不過ー打出打入立即扣錢,無論有無接通,有時仲無打過電話都會無厘頭扣左balance幾baht,真係唔知AIS点計