[操作疑難] 多咗張上台號碼出嚟,想俾阿媽用

我有個上台號碼唔用,3GB Plan,合約未完

我阿媽手機號碼喺儲值卡,

可唔可以將上台號碼改成儲值卡號碼,

等阿媽有 3GB Plan 用

是否可行?

新號碼cover舊號碼小事一單
行去門市就做到

不過原先個上台no就攞唔返

新號碼cover舊號碼小事一單
行去門市就做到
肥_仔 發表於 2017-7-8 20:34

唔該晒,仲諗住買 wifi egg 添

要打上 CS 問清楚,通常要收費,不過有機會可以豁免

Sun mobile 鋪頭話改冧巴要三百蚊,仲要唔可以改成儲值卡號碼。

唔通要買 Wifi 蛋

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

Sun mobile 鋪頭話改冧巴要三百蚊,仲要唔可以改成儲值卡號碼。

唔通要買 Wifi 蛋  

via HKEPC Io ...
Strike_Zero 發表於 2017-7-10 16:12

買隻WIFI 旦都係兩舊, 改號碼要三百

不過伯有要帶多隻旦出街

回覆 1# Strike_Zero

將伯母個號轉去 csl 旗下的儲值卡
飛線去你合同未完的號
伯母用
一來唔使買旦
二來帶少舊野出街
csl 飛線係每分鐘計...唔使月費

回覆  Strike_Zero

將伯母個號轉去 csl 旗下的儲值卡
飛線去你合同未完的號
伯母用
一來唔使買旦
二來帶 ...
Botti 發表於 2017-7-10 16:39

呢個方法好好,

但喺咪打出的時候無得顯示我阿媽儲值卡號碼俾人睇?

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

回覆 5# Strike_Zero

打上CS問, 唔好只信店員.