[操作疑難] 有冇人用緊人仔68蚊plan,呢幾日突然快幾十倍

頭兩個係LTE, 第三個係3G
前兩日睇youtube,自動開到1080p都唔lag所以發現
我有另一個fd同一個plan,但係以kb計

冇理由得我一個有變掛

via HKEPC Reader for Android

Lite plan 佢送每個月3gb 21mb
利申:已爆3gb
Check 速用speedtest.net個app黎check呀!ofca有bug的

Lite plan 佢送每個月3gb 21mb
利申:已爆3gb
Check 速用speedtest.net個app黎check呀!ofca有bug的 ...
beeno2211 發表於 2017-7-14 08:58

我都爆3gb後,但發現中移動做手腳,以往上普通綱頁都好正常,E家撈好耐都未開到綱頁,正考慮雖唔需要收集證據投訴電訊管理局同消委會!

我都爆3gb後,但發現中移動做手腳,以往上普通綱頁都好正常,E家撈好耐都未開到綱頁,正考慮雖唔需 ...
KGB2016 發表於 2017-7-14 09:47

見d快plan爆data係會跌到128kbps,而lite本身係384kbps。

如果統一跌落128,就真係慢到嘔

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# gserli

落128即係叫你買佢d數據,如果真係落128問你點上網

頭兩個係LTE, 第三個係3G
前兩日睇youtube,自動開到1080p都唔lag所以發現
我有另一個fd同一個plan,但係以 ...
gserli 發表於 2017-7-14 08:55

same..
前日有 21Mbps
到尋日得返2Mbps
岩岩cut off 重生

上個月頭3 GB 都有1Mbps

但係我無收過sms 話upgrade 3GB 21M

岩岩測左,又上返21M

之前長期有1Mbps, 現在爆3gb後會跌到384kbps.........

之前長期有1Mbps, 現在爆3gb後會跌到384kbps.........
polo999 發表於 2017-7-15 01:20

開頭快, 等你快D到3GB落地獄

未升21mb前,有提速,大既平時0.50mb升到0.95mb。一升21mb,過左3gb跌到得0.32mb