每月只用300mb for whatsapp,求卡推介

1. 10GB年卡,$140,平均一個月$11.7,但只得一個太空號

2.hemat,$38,開卡送既1gb data,可用3個月,平均一個月$12.7,一年有4個太空號

3.3HK trihalo,$38,只用得2個月,低用量既話,好似比較貴

any more?

via HKEPC Reader for Android

1. 10GB年卡,$140,平均一個月$11.7,但只得一個太空號

2.hemat,$38,開卡送既1gb data,可用3個月,平均一個 ...
epcfd 發表於 2017-7-25 12:10

如果本身好似我咁,主卡都已經係mnp咗落Hemat卡度用嘅話,梗係揀Hemat。
$38/1GB/90日,快夠期嗰陣充$50落去,又可以用多90日,然後將充落去嘅$65$60(因為轉錢會扣$0.2)轉返俾主卡,跟住開返個1GB Plan。即係$38可玩半年四個月,每月只需$6.3約$10 (理論喳,我暫未試過,因為多數我都係三個月$38直接轉走$25,然後換卡。)

多謝各師兄指正。

如果本身好似我咁,主卡都已經係mnp咗落Hemat卡度用嘅話,梗係揀Hemat。
$38/1GB/90日,快夠期嗰陣充$50 ...
mdws2002 發表於 2017-7-25 12:29

但主卡轉去hemat抵咩,$50只可以延長90日
同埋唔係送果1GB先可以用90日咩?

$38/1GB/90日,快夠期嗰陣充$50 ...
mdws2002 發表於 2017-7-25 12:29

唔明如何有90日... $38 plan唔係30日嗎?

https://www.hkcsl.com/en/csl-indonesians-Hemat-prepaid-sim/

但主卡轉去hemat抵咩,$50只可以延長90日
同埋唔係送果1GB先可以用90日咩?
stern123 發表於 2017-7-25 12:53

係,Sorry。
即係玩四個月,唔係半年。

其實我都無真係好詳細咁計過轉去Hemat係咪真係至抵。
只係唸到我可以張副卡啲錢轉過嚟主卡用。
咁咪轉去Hemat囉。

唔明如何有90日... $38 plan唔係30日嗎?
ffantasy 發表於 2017-7-25 12:58

係30日,我講錯,即係前後共四個月。
因為之前我1GB都夠玩半年(充過一次$50),所以,我先直接話半年。(Load Game真係唔使幾多流量)

IMC 3GB 年卡

IMC 3GB 年卡
eh123456 發表於 2017-7-25 13:12

IMC... 又學到野,感謝