唯有係咁,反正用晒就MNP,而首次開通有免費10日數據用。
ikw0211 發表於 2017-8-13 09:41

要快就開五日plan,咪開免費plan啦.

除左開數據PLAN,有咩方法可以2個月用晒$200儲值額?

ikw0211 發表於 2017-8-13 09:25

唔開plan仲快,每日上限$28,超快。

Details (Steps)?
ikw0211 發表於 2017-8-13 10:22

裝app然後開plan.

這張咭可不可以短訊捐款?

唔開plan仲快,每日上限$28,超快。
Eva-1990 發表於 2017-8-13 11:22

這張漫遊卡好似無上限28蚊呢回事, 我都是用呢張漫遊卡(但個樣唔同樓主呢張), 有次一日用左我百幾蚊數據費...

這張漫遊卡好似無上限28蚊呢回事, 我都是用呢張漫遊卡(但個樣唔同樓主呢張), 有次一日用左我百幾蚊數據費 ...
raygg 發表於 2017-8-13 12:24

佢話升上4G卡快啲用晒佢。

這張漫遊卡好似無上限28蚊呢回事, 我都是用呢張漫遊卡(但個樣唔同樓主呢張), 有次一日用左我百幾蚊數據費 ...
raygg 發表於 2017-8-13 12:24

唔升,就咁用到亁塘咪快啲囉。
佢開呢個帖其實都幾無謂,舊卡當然開唔到新卡啲plan啦。

我現在是LINK左我爸個月費PLAN, 佢會每個月自動增$5, 一年都是60蚊而已, 養號算是平了

唔升,就咁用到亁塘咪快啲囉。
佢開呢個帖其實都幾無謂,舊卡當然開唔到新卡啲plan啦。 ...
Eva-1990 發表於 2017-8-13 13:38

見有Ching分享2G咭開到1GB 3G plan ($38),
以為同樣嘅卡開到4G/3G lite plan (最多用唔到4G)

見有Ching分享2G咭開到1GB 3G plan ($38),
以為同樣嘅卡開到4G/3G lite plan (最多用唔到4G) ...
ikw0211 發表於 2017-8-13 16:10

你講呢個2G 卡 plan 嘅由來係 $38 2G edge 無限數據 30日 (升級網路後單方面改條款變 3G 限速 1G 數據 30日)

這漫遊卡無呢個本地卡 plan 唔出奇

真係建議你去 download CMHK app(個 app 就係叫 CMHK 呀,Apple app store又有,Android Google play 又有)
下載CMHK app 後,登記張儲值卡開戶口睇下有乜 plan 可以申請比較實際,唔洗人人盲目地估有乜 plan 可以申請。