[操作疑難] 中國移動,有冇試過俾收多漫遊訊息費?

情況唔經常出現,大約一年一次,就係喺我返大陸果陣,有兩三個訊息SEND左出去外國或者香港,跟住收我漫遊訊息費用。但我十分肯定我冇SEND過,而且SEND出去果啲NUMBER唔係我通訊錄入邊ge,都唔知咩NUMBER

What phone you are using  ? iPhone ? Xiao Mi ?

情況唔經常出現,大約一年一次,就係喺我返大陸果陣,有兩三個訊息SEND左出去外國或者香港,跟住收我漫遊訊 ...
b589530 發表於 2017-9-5 10:18

收左你幾多錢?

What phone you are using  ? iPhone ? Xiao Mi ?
wuchihangfox 發表於 2017-9-5 11:21

iphone

收左你幾多錢?
偉偉偉 發表於 2017-9-5 11:44

幾蚊

iphone
b589530 發表於 2017-9-5 12:08

check the message.. it should be automatically sent by iPhone ...

check the message.. it should be automatically sent by iPhone ...
wuchihangfox 發表於 2017-9-5 12:11

SMS冇SEND出紀錄,點解會自動send出ge?

SMS冇SEND出紀錄,點解會自動send出ge?
b589530 發表於 2017-9-5 13:43

background job by iPhone... you never know...

background job by iPhone... you never know...
wuchihangfox 發表於 2017-9-5 13:46

有冇辦法可以關閉?係香港又唔會自動send,咁啱兩次都係喺大陸就咁

有冇辦法可以關閉?係香港又唔會自動send,咁啱兩次都係喺大陸就咁 ...
b589530 發表於 2017-9-5 13:49

將短訊中心號碼改為00,記點擊OK。返到香港再改返正確號碼。

via HKEPC Reader for Android