SUN vs HKBN

sun $78/5GB (12個月) vs  HKBN $78/5GB (24個月)

2間比較,揀邊間好

HKBN 2年好似長左D,我本身係用佢上網,如果用埋流動通訊,可能會有優惠

SUN只簽一年,而且買機有平

本身而家用緊SMT 2.5GB,市區出入多,返工時間會經常MTR出入,唔知以上2間接收如何?如果SMT比返個優惠我,都可能又唔會轉......

各位有咩意見?

HKBN 78元 / 5GB

都係租SMT HK 網絡

HKBN 78元 / 5GB

都係租SMT HK 網絡
NOSTALE 發表於 5/9/2017 23:03

呢個我知,不過唔知有冇分別

Sunmobile即係 csl, 地鐵有啲站收唔到, 例如灣仔, 油塘及側魚涌, 如果你想平平地又唔想有風險, 可以試試 hkbn隨時buy隨時bye
$90, 5GB無約PLAN

via HKEPC Reader for Android

Sunmobile即係 csl, 地鐵有啲站收唔到, 例如灣仔, 油塘及側魚涌, 如果你想平平地又唔想有風險, 可以試試 hk ...
garfieldwoo 發表於 2017-9-6 00:21

>>>$90, 5GB無約PLAN

呢個是用 china mobile network 架喎

Sunmobile即係 csl, 地鐵有啲站收唔到, 例如灣仔, 油塘及側魚涌, 如果你想平平地又唔想有風險, 可以試試 hk ...
garfieldwoo 發表於 6/9/2017 00:21

果幾個港鐵站完全收唔到?咁比隧道費做咩

行cmhk網絡嘅hkbn真係打死都唔好用
除非本身用開cmhk好地地

C-Leung 發表於 6/9/2017 00:50

如果揀hkbn.我都會揀smt既plan.cmhk唔會用

C-Leung 發表於 2017-9-6 00:50

cmhk 既用家除非會返大陸,如果唔係打死都唔用cmhk
我未轉,上個月先簽hkbn smt ,12月尾先正式轉台,其實用得smt 唔會太衰,我想像唔到重有台會衰得過cmhk(用緊),我之前用過hkbn 送既smt 上網卡,我放wifi 蛋打機用好滿意
$78/5gb 都無得再點平,所以早d簽左個mytv 盒比亞媽同條女睇三生三世

cmhk 既用家除非會返大陸,如果唔係打死都唔用cmhk
我未轉,上個月先簽hkbn smt ,12月尾先正式轉台,其 ...
ballballgun 發表於 2017-9-6 10:52

乜有mytvsuper 盒送咩?