轉台問題 (家庭plan) -- 想轉一個號碼(非主卡)去另一個台

CSL  (家庭plan有4個號碼) -- 現在想轉一個號碼(非主卡)去另一個台+轉名,

請問有什麼手續 ?  要注意些什麼 ?

謝謝

CSL  (家庭plan有4個號碼) -- 現在想轉一個號碼(非主卡)去另一個台+轉名,

請問有什麼手續 ?  要注意些什麼 ...
atwy 發表於 2017-9-14 23:45

先轉號碼去csl. 全功能儲值咭,之後幾時走都可以

其實咪又係同普通轉名轉台一樣

請問有什麼手續 ?  要注意些什麼 ...
atwy 發表於 2017-9-14 23:45

早排我續約﹐口痕問過相同問題。

主number 唔可以停止服務/轉plan........﹐否則跟合約支付罰金。
主number 一旦停止服務﹐所有關聯的number會自動停台﹐連帶number走都唔得。

至於其他number﹐你喜歡的便隨時轉走﹐唔會有任何問題(包括成個plan 的用量﹐即係餘下的number可以平均分配多D data使用)﹐月費亦唔會有改變﹐亦唔需要預先通知 CSL 的。

至於轉台+轉名﹐直接去新台處理便可﹐記得現有登記人及新登記人都要一同去新台做手續﹐新台職員會識得點做手續。

早排我續約﹐口痕問過相同問題。

主number 唔可以停止服務/轉plan........﹐否則跟合約支付罰金。
...
peter_chan 發表於 2017-9-15 11:21

如果附屬卡轉走左
可唔可以用其他儲值卡 or 其他轉台number 轉返入去fill返個吉位呢

如果附屬卡轉走左
可唔可以用其他儲值卡 or 其他轉台number 轉返入去fill返個吉位呢 ...
baal999 發表於 2017-9-15 14:26

估計要補錢

如果附屬卡轉走左
可唔可以用其他儲值卡 or 其他轉台number 轉返入去fill返個吉位呢 ...

無問。

不過,我剛剛續約時,點都要比多sim我,number電腦派,話日後可以帶number取代電腦派的numbet。

如果附屬卡轉走左

我3問過,轉了就唔可以加新號碼入番個plan內。

我3問過,轉了就唔可以加新號碼入番個plan內。
tong6388 發表於 2017-9-15 17:34

這個都係一個問題