聯通皇崗口岸買日租卡返到鄉下中蕉了 @14/2

剛剛返到鄉下,發現只收到3g 上唔到網,打去10010先知買卡第日就俾佢停機,原因話實名登記張相有問題,要我返去深圳門市再影過

又唔send sms通知人,依嫁用聯通app登入先睇到真係被停機了,只能怪自已無日日用無時無該登入有無被停機
各位ching如果出遊前緊記試清左/日幾日買定,唔係離外左深圳就麻煩,鄉下聯通門市唔肯搞,叫我打去10010,話72小時覆

taobao 賣家話要大陸身份証,回鄉証唔知得唔得

咁我問可唔可以去聯通門市實名,佢答話呢隻網路銷售卡門市唔會彩我

有無ching 試過親身實名到?

thx

有無卡包裝樣望下先?
日租卡正常可以在門市實名.

咁我問可唔可以去聯通門市實名,佢答話呢隻網路銷售卡門市 ...
faat 發表於 2018-1-30 21:17

師兄,請到以下看看
http://mall.10010.com/static/homepage/subjectpage/29800000115466.html

試過唔得,填唔到回鄉証,見大陸朋友用佢身份淘張,去聯通實名,用話要個當事人開通同埋陪同一齊轉名先得!但我問聯通係我朋友,佢查到個名係另一個人,我朋友話佢自己淘,佢都唔識個條友,結果張咭掉左,冇左29蚊!

via HKEPC Reader for Android

唔知深圳邊間門市有依種卡賣呢

係福田去過兩間都話無呢種全國日租卡賣

faat 發表於 2018-1-30 23:48

直營門市冇得賣,要去掛聯通招牌既街鋪,散鋪先買到

faat 發表於 2018-1-30 23:48

日租卡有,全國就未聽過。

咁我問可唔可以去聯通門市實名,佢答話呢隻網路銷售卡門市 ...
faat 發表於 2018-1-30 21:17

門市營業廰,電信日租卡可以用回鄉卡買

via HKEPC Reader for Android

互聯網合作卡(支付寶,百度之類)門市一定唔得, 佢哋電腦查唔到資料, 要實名咗之後先有資料落嚟.
至於聯通自己出的日租卡門市可唔可以查到號碼資料就真喺唔知啦

移動日租卡,在羅湖口岸,聯通日租卡,在皇崗口岸。