[資源] 華為Mate 10系列升級 支援雙卡雙VoLTE、VoWiFi

https://tw.appledaily.com/new/realtime/20180104/1271925/

人地台灣行先...香港....唉

香港華為一向最慢

回復 2 #goalsp

之前問過華為support, 點解英國即刻有,台灣個別有,係香港冇

佢俾我既答案係,未有打算support香港啲台

我即刻打消買華為既念頭

相反第一日賣街,個friend晌香港買,第二日拎返英國用,兩張唔同sim都同時用到vowifi

via HKEPC Reader for Android

屎台用愛立信
c台有傾King考慮

屎台用愛立信
c台有傾King考慮
cpk 發表於 2018-2-1 14:09

呢啲apps冇穩定性可言

雙卡機有排你crash

回覆 5# trevorhk
就係傾King,好多機用c台,即使部機有VoWiFi都開唔到

回復 goalsp

之前問過華為support, 點解英國即刻有,台灣個別有,係香港冇

佢俾我既答案係,未有打算supp ...
trevorhk 發表於 2018-2-1 13:55

你應該問ofca點解俾香港既電訊商亂來而唔開放俾所有牌子手機.  

你應該問ofca點解俾香港既電訊商亂來而唔開放俾所有牌子手機.
pobpob 發表於 2018-2-1 14:24

Vowifi係需要雙方配對

回覆  trevorhk
就係傾King,好多機用c台,即使部機有VoWiFi都開唔到
cpk 發表於 2018-2-1 14:16

我老虎都係,明明問咗台,開通咗vowifi, 佢部iphone就硬係用唔到