有關 sun mobile and CSL network 問題

幫親戚問

佢考慮緊尼2個台

我所認知佢地屬同一個大集團

但論流動網絡接收

我可否同佢講 "兩間用相同 network , 所以前係冇分別"?

望高手賜教,感激

回復 1 #kennethchong

sun mobile優先度或較低
事實上並冇明顯分別
死角照樣係死角
空氣就大家一齊空氣

via HKEPC Reader for Android

其實普通用家就睇價錢啦

rubbish

回復 kennethchong

sun mobile優先度或較低
事實上並冇明顯分別
死角照樣係死角
空氣就大家一齊空氣

via  ...
louis3412 發表於 2018-2-7 17:07

唔該晒師兄

其實普通用家就睇價錢啦
NeTZoO 發表於 2018-2-7 21:36

岩呀,我自用的話都冇所謂

但因係長輩,怕俾錯資料成日俾佢話

岩呀,我自用的話都冇所謂

但因係長輩,怕俾錯資料成日俾佢話
kennethchong 發表於 2018-2-8 10:32

用起上來﹐真係無乜分別。

不過要注意係﹐這家公司真係好奇怪﹐店員係唔會主動同你做autopay的﹐真係想你個個月自己去交錢  (不過﹐現實又有些人又真係唔想autopay的)

去到門市比月費﹐又成日撩你買手機。

同埋好多CSL 有的增值服務﹐大陽台係無。要出門用漫遊﹐亦唔及csl方便。

簡單講﹐你唔出門﹐唔用增值服務﹐太陽台唔會有問題的。
但係長者間中出門﹐又唔想換sim﹐CSL會比較好。

不過要注意係﹐這家公司真係好奇怪﹐店員係唔會主動同你做autopay的﹐真 ...
peter_chan 發表於 2018-2-8 10:38

唔該晒師兄
十分感激

的確會間中出門
漫遊唔方便係咪因要另申請
定因地點 coverage 不及 CSL

唔該晒師兄
十分感激

的確會間中出門
漫遊唔方便係咪因要另申請
定因地點 coverage 不及 CSL ...
kennethchong 發表於 2018-2-8 12:40

漫遊Coverage一樣,但申請辦法唔同。
Csl有得用the club分換,有時有推廣。
同時有得用傾King app,外地用wifi時可用app打電話返香港顯示香港號碼。

但兩個台價錢有一定差距,出門另外買儲值卡都方便又平過自己plan漫遊。

不過要注意係﹐這家公司真係好奇怪﹐店員係唔會主動同你做autopay的﹐真 ...
peter_chan 發表於 2018-2-8 10:38

去到門市比月費﹐又成日撩你買手機
I agree

我拎部垃圾機R我買機都算
拎部2017旗艦入去俾月費都照R我買機

via HKEPC Reader for Android