請問SMC 21MB 5g 個plan

之前用開數記,雖然速度慢,一般<10mb ,但起地鐵可以上網
之後轉左去csl ,起返工和放工時間csl 係完全上唔到網

所以想開另一個no. 用返smc

我見smc 有個plan 21mb, 有5g ,價錢只係$118,其實以前用smc 時,一般速度都係3m 左右,好少多過10mb, 咁21mb 係咪都已經夠用?

之前用開數記,雖然速度慢,一般
ronan 發表於 2018-2-9 23:10

如果一般上網睇fb,用佢個2Mpbs真無限數據更抵,價錢又平一啲

「其實以前用smc 時,一般速度都係3m 左右,好少多過10mb, 咁21mb 係咪都已經夠用?」

21mbps當然夠用, 但你以前一般速度3mbps, 而家用呢個21mbps plan都可能實際速度繼續3mbps.

你攞張自由雀返來試下咪得囉,唔洗錢。

利申:啱啱被數記昆左轉用 $118 plan 的舊客。

via HKEPC Reader for Android

簽幾耐

簽幾耐
dc97_2013 發表於 2018-2-10 15:42

你講我?24 個月,簽左先推自由雀  

via HKEPC Reader for Android

is it better than hkbn 21mb plan?

係地鐵,你用 csl 嘅話,可以手動轉返 3G 網。你就會上到網

「其實以前用smc 時,一般速度都係3m 左右,好少多過10mb, 咁21mb 係咪都已經夠用?」

21mbps當然夠用,  ...
tmkvtmbrb 發表於 2018-2-9 23:23

以家用broadband 計,雖然只係睇網頁,但500mb 上網感覺上快過200mb, 200mb 又快過100mb

但唔緊要,可以join $118 21mb 個plan 用住先,如果速度唔okay ,最多upgrade 返去無限速的plan

係地鐵,你用 csl 嘅話,可以手動轉返 3G 網。你就會上到網
alistair1983 發表於 2018-2-10 17:23

之前試過了,轉3G 之後係load到野,但都係非常之慢