[操作疑難] Hello 卡是否可以補領或換卡

張卡都用左好耐怕
有一天損壞
能否換卡
個號碼非常重要 如要安心保住是否去上番台較好呢?
謝謝大家幫忙解答和提供意見

可以付$100補卡或換卡,但請你下次在哈佬專帖發問:

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2310141

另外,要謹慎保護號碼的方法是將卡套保管於安全的地方。
上台並非不能做到,只是成本會上升。

如何安全養號是因應個人需要而定,沒有客觀答案。

回覆 2# TE7489

sorry 會去專區問
唔該晒你解釋

半個月前發現有張Hello冇訊號,但未過期,去cwb免費換左張

半個月前發現有張Hello冇訊號,但未過期,去cwb免費換左張
eeeuser 發表於 2018-2-14 12:22 PM

睇店員心情, 有時會收費, 有事唔會收.............

睇店員心情, 有時會收費, 有事唔會收.............
hkpop 發表於 2018-2-14 12:40

要收費都唔係$100。係$40。

報壞卡係免費換
如果收錢
一定唔係報壞卡
張卡冇事點解要免費換

via HKEPC Reader for Android

報壞卡係免費換  
如果收錢  
一定唔係報壞卡
張卡冇事點解要免費換  

via HKEPC  ...
se126 發表於 2018-2-14 20:17

無錯, 張咭如無故損壞理應免費換,
除非佢認為及證實係人為損壞就另計啦 ~

仲有, 我有上台咭話接收唔好佢都叫我去免費換張新咭,
我問佢: 要唔要俾錢?
佢問我: 呢個月有冇換過咭? 冇就話一個月可免費換一次 ...
(我以為佢一時有語病, 諗住捉佢字失 ....)
我問佢: 你意思係每個月都可以換一次 ?!
.........
點知佢斷言話: "係! 每個月都換得 !!"
.........
我唔知上台咭同儲值咭政策差幾遠啦,
就聽嚟當參考下囉 ~