的士貼:平板機用,數據年咭?

系既,的士貼,有爬文,搵唔到相關,

想找平板機用,數據年咭,
3 紅綠萬非常啱用,但平板,wifi 蛋都不能用,
每月用量少於1G,又唔想每月換咭,因老人家不同住,
3 紅綠萬,之類,華龍年咭太少數據,無乜用!
請問有乜提意呢?

系既,的士貼,有爬文,搵唔到相關,

想找平板機用,數據年咭,
3 紅綠萬非常啱用,但平板,wifi 蛋都不能 ...
blkbd5 發表於 2018-2-16 09:53

Are u sure 平板同蛋不能用?你實測了嗎?

via HKEPC Reader for Android

Are u sure 平板同蛋不能用?你實測了嗎?

QAFHK 發表於 2018-2-16 11:18

我試咗兩張3 年咭,ipad air lte 唔得,電話得,
wifi 蛋都唔得,以set APN等等,有訊號,無data 過,
用電話,就一插即用

IMC 可以 WiFi 蛋同iPad 用, 比N3貴但比華龍平。

我用ipad pro, 綠萬年卡 開心使用中.

要自己入apn 播

我試咗兩張3 年咭,ipad air lte 唔得,電話得,
wifi 蛋都唔得,以set APN等等,有訊號,無data 過,
用 ...
blkbd5 發表於 2018-2-16 13:44

on iPad,你個 APN 係?

我用ipad pro, 綠萬年卡 開心使用中.

要自己入apn 播
blueray 發表於 2018-2-16 14:10

你個 APN 係?

回覆 7# QAFHK

mobile.lte.three.com.hk

N3年卡、綠萬年卡,我日日都放喺華為、中興WiFi蛋用喎,點會唔得?

回覆  QAFHK

mobile.lte.three.com.hk
blueray 發表於 2018-2-16 14:19

謝,原本用錯APN