宜家用3G 384kps Plan定4G 21Mbps好?

一個88+18
一個108+18

新手,我用緊3G 35蚊,請給我意見!

我只係為咗方便出街收發Whatsapp,上網會用屋企/公司WiFi

3G 384kps夠Whatsapp用嗎?
我貪平、不用再換SIM卡。

我只係為咗方便出街收發Whatsapp,上網會用屋企/公司WiFi

我貪平、不用再換SIM卡。

我反而想知道,你用緊 35 蚊果個係咩台咩 plan?有幾多 Data?

如無必要,不需要洗咁多錢上台 join 個慢 plan 或 5GB plan.

via HKEPC Reader for Android

我反而想知道,你用緊 35 蚊果個係咩台咩 plan?有幾多 Data?

如無必要,不需要洗咁多錢上台 join 個慢 pl ...
c14101 發表於 2018-2-21 18:40

原有35蚊只包3G通話,冇data。

剛剛打上台,簽了30個月約105蚊,4G 21Mbps全速5GB,不會降速128Kps,價錢合理嗎?

剛剛打上台,簽了30個月約105蚊,4G 21Mbps全速5GB,不會降速128Kps ...
kcyipgar 發表於 2018-2-21 18:56

如果係用完就停,貴

剛剛打上台,簽了30個月約105蚊,4G 21Mbps全速5GB,不會降速128Kps ...

嘩:-o ,咩台?

簽左都無咩好講啦,你都唔會取消吧。

對我來說,只係 WhatsApp, 跟本沒需要上台花 $88+18 或以上。
自由鳥 (SMT) 將來的最平的 plan 包話音及 WhatsApp 數據,只需 $30

via HKEPC Reader for Android

我貪平、不用再換SIM ...
kcyipgar 發表於 2018-2-21 18:22

師兄你記錄一下一個月出街用多少data,個人覺得文字whatsapp不會用太多,少量發圖用384k是ok的,大不了等用wifi時先send出去。

我卡1用hello,卡2用年卡。上網不太計較速度,用量也低,計過一定用不完所有分鐘+data,返到屋企也懶得用wifi

剛剛打上台,簽了30個月約105蚊,4G 21Mbps全速5GB,不會降速128Kps,價錢合理嗎?

當然不合理啦,我唔理你簽邊個台,你做咗水魚呢個現實就肯定係不能改變。

3台宜家做緊優惠:4G 21Mbps 5GB FUP,24個月合約每月$78、另包二千分鐘及網內一千分鐘,
合約期內豁免全數隧道費。每月加$68變真.無限 (最高速度仍然21Mbps)。

呢個故事教訓你,以後刨熟晒EPC的帖才好簽約。