[操作疑難] 轉台50%完成,變成一號雙卡

各位師兄好,我有一個特別的情況。我由TRIHALO轉去中國聯通積木PLAN,本於2月20生效,但轉台後新的聯通卡及舊的TRIHALO依然可以使用。兩張卡均可以打出,其來電號碼都是一樣,但只有舊的TRIHALO可以接聽及收短訊。我打過去3及中聯通,他們均說是對家問題:3說沒有收過中聯通的轉台申請,中聯通說有申請但3沒有CUT舊卡。
請問我的情況,該是3還是中聯通失職?

so arrange.  why have such error?

各位師兄好,我有一個特別的情況。我由TRIHALO轉去中國聯通積木PLAN,本於2月20生效,但轉台後新的聯通卡及 ...
SONY9 發表於 2018-2-28 09:17

放心,我Trihalo轉kaba都係咁,係成功轉功嘅一大步

放心,我Trihalo轉kaba都係咁,係成功轉功嘅一大步
格拉底 發表於 2018-2-28 09:42 AM

咁你最後點解決?我兩個台都話唔關自己事,所以唔再幫我跟,叫我聯絡對方

咁你最後點解決?我兩個台都話唔關自己事,所以唔再幫我跟,叫我聯絡對方 ...
SONY9 發表於 2018-2-28 09:46

sorry...睇錯内容,我真係有同樣情况,但一日内會正常返,你熄咗trihalo部機睇下聯通會否正常返,如果唔得,打上聯絡投訴電話不能正常使用,唔好同佢講trihalo仲有訊号住

sorry...睇錯内容,我真係有同樣情况,但一日内會正常返,你熄咗trihalo部機睇下聯通會否正常返,如 ...
格拉底 發表於 2018-2-28 09:52 AM

過咗一星期,我日日都有restart。但依然唔成功。兩個台都唔肯跟,去到門市,3門市唔理trihalo,中聯通話門市無權管網上plan,孤兒父母唔理超級孤兒仔..........

看來要搵電訊管理局,唔知搞幾耐先接得掂

so arrange.  why have such error?
Wah On 發表於 2018-2-28 09:41 AM

我都想知,但我覺得應該係3出問題。如果中聯通無申請轉台,中聯通唔會派到張有我電話號碼的卡俾我

回覆 8# SONY9

落去聯通門市搞, 佢話要打電話搞就叫佢地打, 坐係度等佢地慢慢傾

我都想知,但我覺得應該係3出問題。如果中聯通無申請轉台,中聯通唔會派到張有我電話號碼的卡俾我 ...
SONY9 發表於 2018-2-28 10:00

改打出街既號碼 應該只係 display, 實際上台個邊改咩都得

2個公司都講左 3話冇收到通知 另一間就話 3冇 cut

咁 3冇收到通知咪冇cut

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android