[操作疑難] 有4G訊號但上唔到網

自轉左數碼通後,成日明明收到訊號打到電話但郤上唔到網,要開關一次飛行模式才可上返網,一日幾次,點解會咁呢?

垃圾鳥成日係咁,唔使錢,你想有乜要求?

via HKEPC Reader for Android

佢無話自己係用雀喎,你咁樣屈人都得?

故此據屈才女的解釋,上唔到網是「蝴蝶效應」的後果,
一切源於佔中「釋放了人的獸性、罪惡心」,
是「拍翼蝴蝶」,而上唔到網則是隨之引發的「龍捲風」。

佢無話自己係用雀喎,你咁樣屈人都得?

故此據屈才女的解釋,上唔到網是「蝴蝶效應」的後果,
一切源於佔 ...
TE7489 發表於 2018-2-28 17:10

佔中令 SMT 釋放獸性

自轉左數碼通後,成日明明收到訊號打到電話但郤上唔到網,要開關一次飛行模式才可上返網,一日幾次,點解會 ...
04xmas 發表於 2018-2-28 16:20

1. check in 個 APN, 選定 SmarTone
2. 試下換另一部手機用一兩日睇下有冇不同

佔中另 SMT 釋放獸性
c14101 發表於 2018-2-28 17:30

釋放左隻雀.......所以叫自由了.............

我係月費$5xx的無限 plan! APN已分別試過 Smartone及Internet都係咁,應該唔關部電話事,點攪?

我係月費$5xx的無限 plan! APN已分別試過 Smartone及Internet都係咁,應該唔關部電話事,點攪? ...
04xmas 發表於 2018-2-28 18:44

去換sim
我試過壞sim,乜都正常,但係收唔到sms

我係月費$5xx的無限 plan! APN已分別試過 Smartone及Internet都係咁,應該唔關部電話事,點攪? ...
04xmas 發表於 2018-2-28 18:44

$5XX ?點解咁貴
一係用緊家庭plan
一係用緊劏機plan
一係智商有問題

via HKEPC Reader for Android

智商有問題? 你好攪笑!
我是上台iphoneX無限 plan, 扣返回贈約$2xx一個月。