[操作疑難] 聯通手機營業廳每次都要驗證碼登入?

更新聯通手機營業後,現在每次進入,都要用驗證碼登入。大家都是這樣嗎?
已卸載,重新下載。
又清除緩存,又改密碼,都是如此。

網頁登入則無問題,可以密碼登入。

不需要,1 我的, 2 安全中心 ,3 免密碼登录

via HKEPC Reader for Android

更新聯通手機營業後,現在每次進入,都要用驗證碼登入。大家都是這樣嗎?
已卸載,重新下載。
又清除緩存, ...
Orassa 發表於 2018-4-14 11:17

揀用密碼登錄就得,我未開通漫遊而家都係用密碼入。

我本來都是自動進入的,更新系統後,現在每次進入都要驗證碼了。

回覆 2# fishbaby

CHING,已試用你的方法。但,當再次登入時,還是要用驗證密呢。

回覆  fishbaby

CHING,已試用你的方法。但,當再次登入時,還是要用驗證密呢。 ...
Orassa 發表於 2018-4-14 12:06

又同中移一Q樣, 下下簽金幣, 都要驗證碼???

回覆  fishbaby

CHING,已試用你的方法。但,當再次登入時,還是要用驗證密呢。 ...
Orassa 發表於 2018-4-14 12:06

你去手機setting,app management,搵聯通,force stop, data usage,delete data,uninstall,然後再裝一次。

回覆 7# pobpob

已經用了這個方法,卸載過兩次,都是一樣。
搵了客服,說會跟進。
好似話是新版本 5.7.2 的BUG。

回覆  pobpob

已經用了這個方法,卸載過兩次,都是一樣。
搵了客服,說會跟進。
好似話是新版本 5.7.2 的 ...
Orassa 發表於 2018-4-14 12:38

我都係用572,連#2都冇tick,但係都唔駛入密碼或收sms。

回覆 9# pobpob

咁奇怪?
希望我的可以盡快回復正常,好煩。