得2M仲衰過印印卡

都係108+18的2Mb無限(18個月約),送200雪糕/曲奇coupon,但冇得取代舊約,要等舊約完左新約先生效,大家點睇?:a ...
INGRAMLI 發表於 2018-4-16 19:38

1) 你用開 smt 限速 384 or 768? 覺得沒問題的話續約用 2MB 當然冇問題
2) 如果想繼續用 smt 網但平 d, 可以轉去薄餅或雀; 雀貴果個 plan, 21MB, 7GB+半夜任用都只係 $120

回覆  鴨仔

which network? unlimited data usage?
agent_smith 發表於 2018-4-17 09:58

plan的情況你要問返樓主

1) 你用開 smt 限速 384 or 768? 覺得沒問題的話續約用 2MB 當然冇問題
2) 如果想繼續用 smt 網但平 d,  ...
c14101 發表於 2018-4-17 10:16

1.用緊768 plan, 7月頭到期,so far冇病冇痛,但想速度快d,

2.唔一定要smt網,但本人搭地鐵用得多(特別係紅藍線),太陽台164我都考慮緊,但我主要考慮唔係128~164的差價,而係網絡穩定性,如果太陽台同smt冇大分別約滿就會轉會

via HKEPC Reader for Android

1.用緊768 plan, 7月頭到期,so far冇病冇痛,但想速度快d,

2.唔一定要smt網,但本人搭地鐵用得多(特別係 ...
INGRAMLI 發表於 2018-4-17 10:26

搭地鐵用得多(特別係紅藍線) ... 唔駛搞咁多啦, 續約啦, 無點你
SMT 自己友, 日日搭地鐵, 4 個都台都試勻了.  想快 d 配張 賓卡或年卡 + 雙卡機或蛋 係見到天的地方用

PS: 另外有另個 posts d chings 先鬧緊 csl / sun, 自己爬下文

搭地鐵用得多(特別係紅藍線) ... 唔駛搞咁多啦, 續約啦, 無點你
c14101 發表於 2018-4-17 11:03

佢既然話成日坐紅藍線的話,點解你唔叫佢用李+x?因為鰂魚涌係屎忽窿的死穴。

同埋唔好再叫佢用賓卡,唔係唔好,而係張卡愈來愈難買,你應該叫佢用屎/萬年。

太陽台164我都考慮緊,但我主要考慮唔係128~164的差價,而係網絡穩定性,如果太陽台同smt冇大分別約滿就會轉會

你再撫心自問:你日常工作、社交,以至你的人生大部分時間,是否都在地底紅藍線中渡過?

如果你決定轉用兔仔台,你可同時考慮出家,在地底紅藍線擺脫塵世間的煩惱,享受佛系生活態度!

否則請你還俗續約用屎忽窿或轉台用李+x,新客或轉台客無限只需$146,
兩年合約期內豁免全數隧道費,比兔仔台平得多。

你再撫心自問:你日常工作、社交,以至你的人生大部分時間,是否都在地底紅藍線中渡過?

如果你決定轉用 ...
TE7489 發表於 2018-4-17 11:46

咁又唔好講得咁誇張,我只係地鐵用多d,冇話其他地方唔洗用

如果真係想揀個平既20mb無限plan,數字台同太陽邊間會比較適合我?

via HKEPC Reader for Android

2.唔一定要smt網,但本人搭地鐵用得多(特別係 ...

我用 SMT 半限速 384 , 2M 應該比 384 快好多

108 + 18 重平過我用緊個價
續約後無耐就減價

數字台同太陽邊間會比較適合我?
INGRAMLI 發表於 2018-4-17 12:04

(1) 整體:兔仔 > 李+x

(2) 性價比:李+x > 兔仔

(3) 地底:李+x > 兔仔