回復 20 #TE7489

唔多明,整體係講唔同地方的整體訊號質素,定係定價,速度,穩定性之類的「一男子」因素?

via HKEPC Reader for Android

簡單講:你適合用李+x,因為性價比同地底呢兩個因素KO咗兔仔。

整體意思指:其他地區,例如新界、離島、村屋同唐樓網絡覆蓋,反應時間,
亦包括服務質素、其他不良紀錄等等。

其實地鐵收得好,上網睇片快有咩用, 人多擠逼嘅時候你都唔想攞部手機出嚟啦, 況且 我又唔係住喺地鐵車廂裏面, 基本上用邊個台都冇乜所謂啦...

其實地鐵收得好,上網睇片快有咩用, 人多擠逼嘅時候你都唔想攞部手機出嚟啦, 況且 我又唔係住喺地鐵車廂裏面 ...
悲歌之王 發表於 2018-4-17 13:36

用你呢個講法,我都可以話行緊路睇乜鬼高清片,因住仆親,到你去到大厦可以企定定的時候用wifi都得,其實一樣都可以成立,結論係要咁快都冇用

非也,2MB已經可以應付到youtube 720p。

如果你唔肯用卡巴人,就一定要揀呢個PLAN。 ...
TE7489 發表於 2018-4-16 21:56

正解,如果接收ok,720p youtube 2Mbps plan絕對流暢

正解,如果接收ok,720p youtube 2Mbps plan絕對流暢
Godsson 發表於 2018-4-17 13:49

數記呢個plan得2Mbps仲要限制多多,正路應該最多只能比卡巴人 (每月實際成本 $45-$50 左右) 貴少少才合理,而家佢定價似乎係貴左D...仲要做到自己好似快閃優惠咁....

我又唔係住喺地鐵車廂裏面, 基本上用邊個台都冇乜所謂啦悲歌之王 發表於 2018-4-17 13:36

結論係要咁快都冇用INGRAMLI 發表於 2018-4-17 13:42

空穴來風,未必無因。點解唔少腥港人係地底要咁固執用屎忽窿?

EPC唔少師兄明明已經買晒金銀衣紙元寶蠟燭擺係度等燒俾屎忽窿,為甚麼「革命尚未成功」?

我唔明,你更加唔會明!

另外,坊間所謂地底測試唔止係車廂,其實仲包括付費區的月台、
和非付費區的售票機、客務中心、MTR SHOP。

你總有機會在這些地方等人/車,人/車未到就一定會手痕用手機,
如果企定定都收得差的話就真係無話可說。

而家佢定價似乎係貴左D...仲要做到自己好似快閃優惠咁stycat5 發表於 2018-4-17 14:59

市場策略,打心理戰,再加上腥港電訊行業擅於以資訊不流通的處境製造效果。

當你聽到「快閃」時,心理上會以為「限時優惠」代表實質減價優惠,
平日有上開EPC嘅都知係電訊商嚟呃蝦條啦,我宜家去惠康掃夠8964箱卡樂B蝦條,你慢慢呃囉。

數記呢個plan得2Mbps仲要限制多多,正路應該最多只能比卡巴人 (每月實際成本 $45-$50 左右) 貴少少才合理 ...
stycat5 發表於 2018-4-17 14:59

"正路"嚟講師兄你計少咗數記呢個plan仲有2000(定3000)通話分鐘,以上台plan計2000通話分鐘最少都要30-40蚊,就算以TriHalo嗰個1000分鐘/30日plan計,包埋增值券30%獎賞,2000分鐘都要大約$30,當然我都覺得貴咗啲啲,不過上台plan其實冇得同儲值計比

空穴來風,未必無因。點解唔少腥港人係地底要咁固執用屎忽窿?

EPC唔少師兄明明已經買晒金銀衣紙元寶 ...
TE7489 發表於 2018-4-17 15:14

不過幾唔鐘意都好,始終都要硬食一間,除非接受到出街唔上網做番原始人(我直到兩年前都係原始人用儲值卡出街只打電話),就算知道屎馬筒地鐵最好我都唔想硬食貴價2mb plan,又唔想玩數據卡,只能兩害取其輕