[操作疑難] 買左張IMC 10GB卡但用唔到

大家好

小弟買左張IMC 10GB卡但用唔到

打算用晌部平板 (Sharp SH-05G 水)上,插完卡,可以打電話,但就上唔到網
插本身電話張卡(香港聯通)落去係可以上到網

我試過將張IMC插落部電話(LG V20 水),係有4G訊號,可以上到網

都唔知點攪

佢可能block 左非電話上網

大家好

小弟買左張IMC 10GB卡但用唔到

打算用晌部平板 (Sharp SH-05G 水)上,插完卡,可以打電話,但就上 ...
manchars 發表於 2018-4-25 10:21

有冇set apn?!

可能有啲設置要修改下。例如APN咁!

via HKEPC Reader for Android

有冇set apn?!
kanzone 發表於 2018-4-25 10:51

可能有啲設置要修改下。例如APN咁!

via HKEPC Reader for Android
jetflyer 發表於 2018-4-25 10:52

IMC 似乎係不用設定 APN 的

Source : http://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/user_guide_prepaid.php

有無聯絡賣家????

有無聯絡賣家????
wlai888 發表於 2018-4-25 11:36

直接facebook messager 搵佢地佢地服務好好

via HKEPC IR Pro 3.2.0 - iOS(2.2.1)

樓主有無iPhone?
試下插張sim落iPhone度再放返落SH-05G睇下得唔得

樓主有無iPhone?
試下插張sim落iPhone度再放返落SH-05G睇下得唔得
hahahalpc 發表於 2018-4-25 11:42

純好奇想問一下原因何解要先放入 iphone 先 ?

純好奇想問一下原因何解要先放入 iphone 先 ?
edwardlee 發表於 2018-4-25 11:52

我都好想知