但你已經縮窄咗討論範圍同話俾人知係邊個台有乜嘢分別呢?

四大電訊商中Richard同支.那移動已經點咗名 ...
TE7489 發表於 2018-5-7 11:29

樓主自己話 sunmobile 同 csl 唔好, 咁唔係試其他 3 個 networks 試咩野?? 莫非你有其他台?? 莫名其妙

不如問下MTR比幾多時間給各大台入去隧道做野好過啦。

點解4G-2600 推出多年﹐而家才開始換天 ...
peter_chan 發表於 2018-5-7 09:53

MTR只不過係一個原因次一...
人地大型活動會派車做臨時基站加容量香港會唔會?
唔好全怪MTR...

MTR只不過係一個原因次一...
人地大型活動會派車做臨時基站加容量香港會唔會?
唔好全怪MTR... ...
minki 發表於 2018-5-7 18:50

5月天迪士尼演唱會有做臨時基站
    其實加站唔一定要派車嘅

點會,我 4 月頭去日本,JR 同地鐵咪又係人人上網。
日本人不在車廂內講電話吧,而且轉震機。

via HKEPC ...
c14101 發表於 2018-5-6 14:22

日本有幾多個台?
日本個站係大,但同時IN/OUT 流量唔及香港
同埋唔係地底

日本有幾多個台?
同埋唔係地底 ...
NeTZoO 發表於 2018-5-8 09:40

我唔識背後的原理, 我只知道在日本, 車站車廂都係好L多人
同埋我有講, 我搭地鐵

吾想LOAD空氣放工吾搭地鐵咪得

日本有幾多個台?
同埋唔係地底 ...
NeTZoO 發表於 2018-5-8 09:40

大三元docomo,softbank,AU...可以加埋Y!mobile ge~
你確定個站唔係地底同唔多人用??

樓主自己話 sunmobile 同 csl 唔好, 咁唔係試其他 3 個 networks 試咩野?? 莫非你有其他台?? 莫名其妙
c14101 發表於 2018-5-7 12:55

無論你是否同意,地底上網一向以屎記和李+x為折衷選擇,
即使你刻意避諱亦無用。

所以樓主轉台一係「食屎」、一係李+x,要買卡試都係試呢兩個台就夠。

吾想LOAD空氣放工吾搭地鐵咪得
wingyam 發表於 2018-5-8 11:04

要更正:唔想LOAD空氣唔用手機就得。